-0.2 C
Belgrade
26. Novembra 2022.
Politika

OPOZICIJA IMA VEĆINU U BEOGRADU: Evo kako je formirana vlast, EVO KAKO JE SPROVEDANA TAJNA OPERACIJA

Nakon sve češćih najava da će Beograđani ponovo na izbore za Skupštinu grada, postavlja se pitanje šta će biti s perjanicama naprednjaka u prestonici. Aleksandar Šapić prošao je neslavno i po svemu sudeći završiće svoju rolu kao istaknuti kandidat SNS za gradonačelnika, njegov konkurent Goran Vesić bliži je nekoj ulozi u Vladi ili direktorskoj funkciji u jednom od javnih preduzeća, dok se za beogradsku poverenicu Anu Brnabić sve češće pominje angažman izvan zemlje.

Kako je rekao izvor iz SNS, Šapić nije ispunio očekivanja i sasvim je moguće da ne bude gradonačelnik čak i ako naprednjaci budu imali stabilnu većinu. Njemu se, kako se navodi, prebacuje to što nije ostvario dobar rezultat na gradskim izborima, ali i neuspeh na Novom Beogradu, opštini na čijem je čelu.

“On nije ostvario uspeh kakav se očekivao i to ga dovodi u nezgodnu poziciju. Uz sve to, veliki deo članstva nije mu bio naklonjen od kad je došao u stranku što se videlo i tokom same kampanje”, navodi sagovornik našeg portala iz SNS.

Sve to, prema saznanjima, razlog je zbog čega se Šapić više ne razmatra kao izbor broj jedan naprednjaka za gradonačelnika i sve je izvesnije da će ostati “samo” na poziciji predsednika opštine Novi Beograd.

Jednako odgovorna za krah SNS u prestonici je i poverenica ove partije u Beogradu i aktuelna premijerka, Ana Brnabić. Prema informacijama, za Brnabić postoje dve opcije.

“Prva je da se posveti stranci i da se bavi partijskim pitanjima, bez bilo kakve funkcije u izvršnoj vlasti, a druga je da dobije angžaman u inostranstvu i da predstavlja Srbiju u nekom od međunarodnih tela. Ovo drugo je izvesnije”, objašnjava naš sagovornik.

Podsetimo, i ranije je pisano da će tek u SNS diskutovati o angažmanu Brnabić tokom prethodne kampanje.

“Među onima koji će se posebno naći pod lupom je svakako je Gradski odbor stranke u Beogradu. Analiziraće se zbog čega je SNS ostvarila lošiji rezultat u odnosu na 2018. godinu i šta su rezultati poverenice Ane Brnabić – šta je ona uradila, osim što je ostala upamćena po gafu o ‘Jarkovu’”, istakao je naš sagovornik, uz napomenu da među naprednjacima raste nezadovoljstvo zbog toga što je jedan od najvećih i najznačajnijih odbora poveren “osobi koja ne zna kako funkcioniše stranka”.

“Ona nikad nije bila deo neke stranke pre SNS i ona ne zna kako se upravlja organizacijom. Njena odgovornost je neupitna i sigurni smo da će predsednik Vučić biti spreman da sasluša argumente velikog broja ljudi koji su nezadovoljni njenim radom”, poručio je on.

Iako je tokom kampanje SNS paraleno uz Šapića vodio svoju borbu za gradonačelnika Beograda, Goran Vesić izvesno neće biti deo prestoničke vlasti, ako se budu pitali naprednjaci.

Za njega je, kako je rečeno našem portalu, realnija opcija da postane deo Vlade Srbije, ali će se o tome diskutovati u narednom periodu kad SNS obavi konsultacije sa potencijalnim koalicionim partnerima.

Podsetimo, pre održavanja izbora portal Nova je pisao o tome da je zameniku gradonačelnika ponuđeno da preuzme vodeći ulogu u poslu oko izgradnje metroa u Beogradu. Međutim, da bi se to ostvarilo preduslov je bio da naprednjaci pobede u glavnom gradu Srbije.

Izvori dnevnog lista istakli su da bi, u slučaju da SNS bude stožer i sledeće gradske vlasti, projekat metroa nastavio neometano da se sprovodi, po već ucrtanim trasama. Kako je rečeno našem portalu, u tom slučaju bi sasvim izvesno došlo restruktuiranja postojećeg JKP “Beogradski metro i voz” kako bi na njegovo čelo došao Goran Vesić.

Izvor: nova.rs

Pročitajte

ŠOK: Srbija ide ponovo na parlamentarne izbore, EVO ZAŠTO SNS I VUČIĆ OVO SADA RADE

Urednik

OPOZICIONAR UNIŠTIO NAPREDNJAKE U SKUPŠTINI: Ovaj govor će dugo pamtiti, POGODIO IH GDE NAJVIŠE BOLI

Urednik

DOKAZI: Vučić već uveo sankcije Rusiji iako one zvanično nisu zavedene! (FOTO)

Urednik