5.4 C
Belgrade
29. Marta 2023.
Politika

OPOZICIONAR U SKUPŠTINI UNIŠTIO VUČIĆA: Evo kako mu je sve sasuo u lice, VUČIĆ NIJE MOGAO DA SAKRIJE BES

Obradović: Predsedniče, vi pričate bajke

Obradović je rekao Vučiću da priča bajke kad govori da će Srbija ući u Evropsku uniju..

“Vi ste najveća bajka sa tom pričom. Mi nikada nećmo ući u EU. Veoma je važno što ste rekli da ZSO neće biti formirana po Ustavu Kosova. Izuzetno podržavam vašu podršku SPC, ali vi ste na vlast došli obećanjem da ćete poništiti sporazume Borka Stefanovića, a ne samo da ih niste poništili, nego ste otišli i dalje u njihovoj primeni i dalje se na njih pozivate. Vi ste vlada kontinutita sa vladom Borisa Tadića. A kolega Ivica Dačić je sedeo u Tadićevoj i u vašoj Vladi i bolje da se više ne javlja”, rekao je Obradović.

Vučić optužuje Obradovića: Dobili ste vetar u leđa 2011. da uzimate glasove SNS

Vučić je optužio Obradovića da je 2011. godine ima “vetar u leđa svih medija”, jer je, kako kaže, trebao da uzima glasove naprednjacima.

“Znamo ko je sve to omogućavao. Ćutali ste i niste čak osudili napad i hapšenja Srba koji su učestvovali u rasturanju prvih kuća i baraka koje su Albanci postavljali na severu KiM koji su trebali da predstavljaju novi granični prelaz. Tada ste pustili da ti ljudi budu hapšeni i progonjeni, a oni su hteli da im ne bude albanska čizma na severu KiM i zato su to srušili. To je trajalo tri dana, a nakon toga su naše vlasti, zajedno sa međunarodnim faktorom, pod velikim pritiskom, doneli odluku da na tom mestu, Jarinju i Brnajku, naprave te prelaze. Ali da jednom raščistimo, nismo to mi uradili, nego vi i to je velika razlika “, rekao je Vučić.

Vučić odgovara Obradović: Sveta zemlja, pa se najedete jagnjetine i prasetine

Vučić je zatim odgovorio Bošku Obradoviću, rekavši da mu je veoma drago što ima priliku da odgovori na brojne neistine i paušalne ocene, koje se, kako kaže, lako primaju.

“Nismo pogazili Ustav Briselskim sporazumom. Ustavni sud se izjasnio, niste izneli istinu gospodine Obradoviću. Dalje ste rekli da vam smeta kad govorim o mitovima, fantazmagorijama, jer je najlakše reći da je to naša sveta zemlja. Šta ste vi? Više Srbin nego ja? Vi znate da kažete sveta zemlja, a ja ne znam da kažem? Znam da to kažem i mogu da ponovim to hiljadu puta. Kakve to veze ima sa realnošću, kakve to veze ima sa životom ljudi? Naša sveta zemlja, pa onda odem u kafanu da se najedem jagnjetine i prasetine”, odgovorio je Vučić Obradoviću.

Vučić: Kamberi koristi “Kurtijevu mantru”

Vučić se osvrnuo na izjavu Kamberija da Albanci na jugu Srbije treba da imaju ista prava kao Srbi na KiM.

“To je Kurtijeva mantra, inače. Za tim posežete da biste rekli da je Kosovo nezavisna država i da mi samo treba da rešimo bilaterealnim sporazumima istovetnost prava koje će da uživaju Albanci i Srbu u dve nezavisne države”, rekao je on.

Vučić: Zašto Kamberi ćuti o ubistvu porodice Šutaković

Vučić je, odgovarajući na izlaganja poslanika, najpre prokomentarisao govor Šaipa Kamberija.

“Meni ništa nije smetalo u govorima narodnih poslanica, jer svi imaju pravo da govore šta žele. Što se tiče vas, gospodine Kamberi, zahvalan sam vam na nekoliko stvari koje ste rekli. Neretko govorite u svojim nastupima kako treba da se suočimo sa svojom prošlošću i da bi trebalo da osudimo zločine nad Albancima. Nemam ništa protiv da osudim zločine nad Albancima, gde god da ih je bilo. Vi neretko koriste slučaj Serande Bogujevci, ali nećete da kažete da su svi koji su učestvovali u tom napadu osuđeni pravosnažnim presudima u pravosudnom sistemu Srbije. Istovoremeno, prećutkujete i nećete da nam odgovorite ko je ubio porodicu Šutaković u Đakovici. O tome glasno ćutite i nikada se o tome ne izjašnjavate. Kao što vidite vi imate neretko problem da ukažete na to šta se dogodilo porodici Šutaković ili što se dogodilo srpskoj deci na Bistrici”, rekao je on.

Obradović: Ima li ovde neko da je za nezavisno Kosovo

Šef poslaničke grupe pokreta Dveri rekao je neophodan konsenzus i puno nacionalno jednistvo za očuvanje Kosova u sastavu Srbije. On je pitao da li u parlamentu ima nekoga ko je za priznanje Kosova.

“Ako nema, onda verujem da, uz različite stavove, mi možemo veoma lako da se saglasimo oko daljeg puta gde treba da idemo. Mislim da je to cilj ove sednice – da podvučemo crtu i da idemo novim putem koji će svedočiti nacionalno jedinstvo i poštovanje Ustava Republike Srbije”, rekao je Boško Obradović.

Izvor: Nova.rs

Pročitajte

VUČIĆA NAPUSTIO NAJBLIŽI SARADNIK: Udario na njega kao niko do sad, OTKRIO PRIVATNE STVARI KOJE SU VUČIĆA DOVELE DO LUDILA

Urednik

OVO SU NOVE SNS POSLANICE: Pogledajte po čemu su poznate, ŠOKANTNO

Urednik

VUČIĆ SRUŠIO DAČIĆA: Haos na političkoj sceni, EVO KO DOLAZI NA NJEGOVO MESTO – DAČIĆ SPREMA OSVETU

Urednik