3.9 C
Belgrade
3. Decembra 2022.
Politika

OPOZICIONAR UNIŠTIO SNS: Evo šta je uradio, EVO KAKO SU LAGALI NAROD

Predsednik Narodne stranke Vuk Jeremić odgovorio je na tvrdnje Ane Brnabić, premijerke Srbije, da je tražio podršku od Srpske napredne stranke za kandidaturu na predsedničkim izborima 2017. godine.

Govoreći o kritikama Vuka Jeremića na račun juče postignutog sporazuma Beograda i Prištine, mandatarka nove Vlade Srbije Ana Brnabić rekla je da je lider Narodne stranke „licemer i novo dno za nju“, a zatim otkrila da je lider Narodne stranke 2017. godine tražio od Aleksandra Vučića da bude predsednički kandidat SNS.

S druge strane, Jeremić odgovara da to što Brnabić izgovara „pas s maslom ne bi pojeo“.

“Pet godina je to držala u sebi i eto danas je odlučila da tu “tajnu” otkrije? Zaista ne verujem da bilo ko može da poveruje u takve besmislice. To da Vučić koristi sadašnju i buduću premijerku za plasiranje tako očiglednih laži je dobar pokazatelj gde nas je ova vlast dovela”, ističe on.

On se osvrnuo i na to što je Brnabić ponovo dobila priliku da sastavlja Vladu Srbije, rekavši da u Srbiji vlada “nakaradna diktatura u kojoj se sve pita jedan čovek – Aleksandar Vučić”

Manadatrka za sastav nove Vlade ponovo je Ana Brnabić. Kakav je vaš stav po pitanju njenog delovanja ?

“On je i mandatar, i ministar, kao i čelnik svih institucija i preduzeća. Brnabić je nedavno imala nastup na nekoj televiziji sa nacionalnom frekvencijom koji je dobrim delom bio posvećen meni, gde je kazala sve i svašta. Da ona nije mandatarka, to isto bi rekao Vučević ili neko treći. Dakle, kao što rekoh, postoji samo jedan centar moći, Aleksandar Vučić, i nema razloga da gubimo vreme diskutujući ostale. To je razlika između Narodne stranke i većine ostalih stranaka koje nisu u vlasti – mi nastavljamo da prozivamo direktno Vučića, drugi su to prestali da čine”, navodi on.

Ceo intervju sa Vukom Jeremićem pročitajte u novom broju dnevnog lista “Nova”.

Izvor: Nova.rs

Pročitajte

VIŠE NEĆE DA ŠUTI: Otkrio vezu Andreja i Hrkalovićke s Jovanjicom – EVO ŠTA IH VEŽE S KOLUVIJOM

Urednik

VUČIĆ NAPRAVIO SKANDAL NA INAGURACIJI: Obrukao Srbiju kao niko nikada ranije, OVO JE MONSTRUOZNO

Urednik

KAKVA BRUKA BRNABIĆKE: Nije znala stvar iz prvog osnovne, OVO MORA VIDETI SRBIJA

Urednik