5.7 C
Belgrade
5. Decembra 2022.
Politika

Oslobođenje: Glasom za UN rezoluciju Vučić OSRAMOTIO Srbiju

Pokret Oslobođenje danas je najoštrije osudio odluku režima u Beogradu da u UN glasa za rezoluciju kojom se osuđuje specijalna vojna operacija snaga Ruske Federacije u Ukrajini. Iz ovog pokreta su saopštili da se radi o „sramnom danu za istoriju Srbije i srpsko-ruskih bratskih odnosa“.

„Vučić je ovakvim potezom osramotio Srbiju i pljunuo na vekovno prijateljstvo dva naroda. Upravo u tim Ujedinjenim nacijama, Rusija već godinama štiti Srbiju po pitanju rezolucija o Kosovu, Srebrenici, Republici Srpskoj“, ističe lider Oslobođenja, Mlađan Đorđević.

On je dodao da je siguran da „velika većina Srba, ne samo u Srbiji nego u regionu i svuda u svetu“ sa gnušanjem gleda na odluku zvaničnog Beograda.

„Posebno osuđujem to što je Vučić podržao tekst rezolucije u kojem se specijalna operacija ruskih snaga lažljivo naziva agresijom“, dodaje Đorđević.

Prema njegovim rečima, ruske snage se bore „ne samo protiv ukrajinskih nacista“, već i protiv, kako je naveo, dobrovoljaca iz mnogih balkanskih zemalja, koji su u prošlosti naneli zlo Srbiji.

„Čujemo izveštaje da se među ukrajinskim snagama nalaze dobrovoljci iz Hrvatske i veterani zločinačke OVK“, kaže predsednik Oslobođenja.

Đorđević je takođe ukazao da je „apsolutno neistinita“ tvrdnja Aleksandra Vučića kako je na pomolu „izbacivanje Rusije iz Ujedinjenih nacija“.

„Takva inicijativa mora da dođe iz Saveta bezbednosti, u kome sama Rusija ima veto. Dakle to je nemoguće za izvesti, čudi me da najbolji student Pravnog fakulteta to ne zna. Ali indikativno je da upravo Vučić globalno plasira tu ideju“, kaže on.

Time se, kako Đorđević navodi, predsednik Srbije stavlja na čelo „globalne rusofobne histerije“.

„Osim toga, siguran sam da bi Vučiću i njegovim zapadnim mentorima odgovarale UN bez Rusije, tada bi mogli lako da urade sve što su naumili na Balkanu: da zaokruže nezavisnost tzv. Kosova i ukinu Republiku Srpsku“, dodaje lider Oslobođenja.

Đorđević navodi da su ovo teški trenuci za srpski narod, jer ima vlast koja „ne može da izdrži ni dva dana diplomatskog pritiska“, već se odmah okreće protiv „svog najvećeg saveznika“.

„Mi kao narod moramo da se odupremo ovoj sramnoj osudi bratske Rusije. Vlada Srbije mora odmah da povuče osudu Rusije i da se više ne priključuje ovakvim antiruskim inicijativama Berlina i Vašingtona“, zaključuje Mlađan Đorđević.

Izvor: Politicki.rs

 

Pročitajte

NOVINAR HTEO DA RAZBIJE NEBOJŠU STEFANOVIĆA: Vučić sprečavao ozbiljne batine, EVO ŠTA SE DESILO

Urednik

JEDNA ŽENA SAMA SRUŠILA SNS NA LOKALU: Ona je pokazala kako se bori protiv tirana, NOĆNA MORA SNS SADA KREĆE NA VUČIĆA

Urednik

DAČIĆ I SPS VIŠE NEĆE BITI DEO VLASTI SA SNS: Raspad koalicije, VUČIĆ U IZBORNOJ NOĆI UDARIO NA DAČIĆA

Urednik