1.4 C
Belgrade
18. Marta 2023.
Srbija

OTKRIO VELIKU NAPREDNJAČKU PLJAČKU: Mediji pokušavaju sakriti, POGLEDAJTE KAKO OTIMAJU MILIONE OD NAS

Fontana površine 40 metara kvadratnih uskoro bi mogla da bude napravljena u gradskom parku u centru Kuršumlije, a predračunska vrednost sa pratećom mašinskom salom od 20,66 kvadrata je 20.471.822 dinara bez PDV-a.

I dok nadležni u lokalnoj vlasti Kuršumlije tvrde da to nije prava, već predračunska vrednost jer još uvek nije raspisana javna nabavka za izvođenje radova, opozicija u ovom gradu smatra da se radi o bezobzirnom trošenju novca jedne od najsiromašnijih opština ne samo na jugu već i čitavoj Srbiji.

Vojimir Čarapić, predesednik kuršumlijske opštine kaže da se radi o zlonamernim kritikama pojedinih lokalnih opozicionara iz tog mesta, da je u pitanju projekat koji do sada nisu imali i koji bi sada trebalo da se pohvali jer je urađen. Valjda je pozitivno da se uradi projekat izrade fontane, ne znam u čemu je problem.

U budžetu za ovu godinu nisu planirana sredstva za izgradnju fontane, videćemo hoće li biti u narednoj godini. Procenjena vrednost tog projekta je predračunska vrednost koju orjentaciono daje projektant, a prava vrednost izvođenja radova se utvrđuje raspisivanjem javne nabavke. Ne pada mi na pamet da gradimo fontanu za tolike pare – rekao je predsednik Čarapić.

Dodaje da lokalna samouprava do sada nije imala ni jedan projekat i da se sada radi petnaestak projektnih dokumentacija, te da je bitno da projekti postoje i da može da se gradi sa svim potrebnim dozvolama i lokacijskim uslovima, a da se stvarna cena određuje kasnije.

Sa druge strane Zvezdan Ristić član predsedništva Pokreta “Ljubav, vera nada” tvrdi da je Kuršumlija jednoj od najsiromašnijih opština u Srbiji u kojoj vladaju najbogatiji, oni koji koriste prirodna bogatstva svih i koje za sav kriminal pokrivaju pošteni “odozgoU Kuršumliji nema para za besplatne udžbenike, za pomoć na stotine najugroženijih stanovnika, za obolele od teških bolesti.

Nema ni za podsticaje za nova radna mesta ali ima za fontanu od oko 200.000 evra, dok je budzet za lokalni ekonomski razvoj već godinama 5 miliona dinara, gotovo da toliko pojedu opštinski čelnici po kafanama – naglašava Ristić. Podseća da ovo neće biti jedini po njemu “preplaćeni” posao u Kuršumliji i podseća da je prostorija uslužnog centra koštala 9,25 miliona dinara, a da je rekonstrukcija bioskopa plaćena 153 miliona dinara.

Izvor: Naša borba

Pročitajte

BELIVUK IZLAZI NA SLOBODU: Sve kao kod Šarića, EVO KADA ĆE NA SLOBODU

Urednik

NOVI PROBLEM ZA SRBIJU: Ovo će većini građana napraviti problem i napraviti haos

Urednik

EVO KAKVA JE SITUACIJA NA ULICAMA BROGRADA: Od jutra vanredno stanje

Urednik