5.3 C
Belgrade
5. Decembra 2022.
Politika

OTKRIVENA VELIKA TAJNA: Evo zašto Vučić smenjuje Brnabićku 2024., OVO JE NJIHOV PAKLENI PLAN

Vlada Srbije još nije formirana, a predsednik Aleksandar Vučić već je najavio njenu rekonstrukciju tokom 2024. godine, kako je rekao prilikom imenovanja mandara. Time će se nastaviti praksa koja u Srbiji traje od kada je SNS došao na vlast – da nijedna Vlada ne traje cele četiri godine, odnosno pun mandat. Novinar Đorđe Vlajić za N1 kaže da pravi razlog već najavljene rekonstrukcije nije zamena Ane Brnabić i Miloša Vučevića na mestu premijera, već nešto drugo.

Ana Brnabić veruje da je Vučić odabrao nju, a ne Miloša Vučevića za mandatara zbog iskustva koje je stekla vodeći već dve Vlade u pet godina, koliko se već nalazi na premijerskom mestu.

„Mislim da je presudila ta stvar da su eto tako krizna vremena i tako teška vremena da samo upravljanje vladom podrazumeva da Milošu malo treba vremena da se nekako saživi sa tim i da nauči te neke stvari“, rekla je mandatarka Ana Brnabić.

Novinar Đorđe Vlajić kaže da mu obrazloženje Ane Brnabić ne zvuči uverljivo.

„Meni to komično deluje. Vučević je vežbao upravljanje i upravljačku funkciju u Novom Sadu. Ne bi bilo mnogo kreativnije njegovo upravljanje i postupanje ni u Vladi“, smatra Vlajić.

Pravi razlog zašto bi u 2024. moglo da dođe do rekonstrukcije Vlade, prema mišljenju Vlajića, jeste Vučićeva najava „pregrupisavanja na političkoj sceni“.

„Ta priča o rekonstrukciji Vlade više mi liči na to da se šalje poziv nekima iz opozicije da bi mogli postati deo vladajuće ekipe. Sada samo treba videti ko će da proguta tu šarenu lažu i Vučićevu udicu da podeli sa njim odgovornost za sve ono što će se u Srbiji događati u naredne dve, tri ili četiri godine“, dodao je Vlajić.

Podela odgovornosti, međutim, nije bila i ključni razlog da Ivici Dačiću bude ponuđeno važno mesto koordinatora Službi bezbednosti, navodi Vajić.

„Zgodno je da se imenovanjem Dačića na funkciju kordinatora službi bezbednosti smanji uticaj ili da se izbace iz igre dva igrača koja su se pokazala vrlo nepouzdanim i nekorisnim za Vučića. Vuln, koji skandaloznim izjavama i ponašanjem okreće ne samo unutrašnju javnost, nego i svet protiv ove vlasti i sa druge strane Stefanović, nad kojim lebde afere, prisluškivanje šefa države“, kaže Vlajić.

Kada je reč o imenima ministara, Ana Brnabić je samo ponovila da će u Vladi sigurno biti Vučević, Siniša Mali, pomenula je i Ivicu Dačića. U međuvremenu, sami se javljaju mogući kandidati, pa tako Danica Grujičić za Politiku kaže da „neće odbiti mesto ministra zdravlja“.

Izvor: N1

Pročitajte

VUČIĆ NA OVOM POSLU UKRAO 150 MILIONA EVRA: Deca zbog njega ostala gladna, EVO S KIM JE U DILU

Urednik

EVROPSKI PARLAMENT POSLAO BRUTALNU PORUKU VUČIĆU: Ovo je jasan znak da je gotov, EVO ŠTA SU MU PORUČILI

Urednik

Edin Đerlek novi ministar u Vladi Srbije

Urednik