5.7 C
Belgrade
4. Decembra 2022.
Srbija

Otkriveni tajni računi u Svis banci, među njima i račun Miše Banane

Masovno curenje informacija u jednoj od najvećih svetskih banaka – Svis banci, otkrilo je skrivena bogatstva klijenata, od kojih su mnogi uključeni u šverc droge, pranje novca, korupciju i druga ozbiljna krivična dela. Među njima je i državljanin Srbije, Rodoljub Radulović, poznatiji kao Miša Banana.

Kako piše Gardijan, jedan od retkih medija kojima su dostupne informacije o curenju podataka, preko 30.000 klijenata Kredit Svis banke širom sveta pogođeno je izlaženjem u javnost informacija koje su otkrile ko su vlasnici sume od preko sto milijardi švajcarskih franaka, koliko se čuva u jednoj od najpoznatijih finansijskih institucija.

Među društvom koje čine milijarder koji je naručio ubistvo libanske pop zvezde, trgovac belim robljem sa Filipina, korumpirani političari iz Ukrajine i Egipte, nalazi se i Rodoljub Radulović, poznatiji kao Miša Banana, osuđen u Beogradu na kaznu od deset godina zatvora zbog šverca kokaina za Južnu Ameriku.

Kako piše Gardijan, na računu jedne od njegovih kompanija, koji je ugašen još 2010. godine, nalazilo se 3.4 miliona švajcarskih franaka.

Novinari Gardijana pokušali su da kontaktiraju Radulovićevog advokata, međutim on nije dostavio odgovor na njihova pitanja. Radulović je, podsećamo, bio deo grupe Darka Šarića, kojoj se u Srbiji, ali i drugim zemljama, sudi već godinama. Istraga protiv pripadnika grupe počela je još 2008. godine, akcijom „Balkanski ratnik“. Raduloviću, jednom od ključnih ljudi klana, od tada se gubi svaki trag.ž

Izvor: Srbin.info

 

Pročitajte

VUČIĆ PODIGAO SRBIJU NA NOGE: Najavio katastrofu, EVO ŠTA SE STVARNO DEŠAVA U SRBIJI

Urednik

RADNICI DRŽAVNOG PREDUZEĆA UDARILI NA VUČIĆA: Veliki protest, HAOS U BEOGRADU – EVO ŠTA SE DEŠAVA

Urednik

SRBIJI SADA PRETI KATASTROFA: Evo šta se dešava, OVO ĆE UGROZITI EGZISTENCIJU VELIKOG BROJA GRAĐANA

Urednik