9.5 C
Belgrade
20. Marta 2023.
Srbija

Otkriveni tajni računi u Svis banci, među njima i račun Miše Banane

Masovno curenje informacija u jednoj od najvećih svetskih banaka – Svis banci, otkrilo je skrivena bogatstva klijenata, od kojih su mnogi uključeni u šverc droge, pranje novca, korupciju i druga ozbiljna krivična dela. Među njima je i državljanin Srbije, Rodoljub Radulović, poznatiji kao Miša Banana.

Kako piše Gardijan, jedan od retkih medija kojima su dostupne informacije o curenju podataka, preko 30.000 klijenata Kredit Svis banke širom sveta pogođeno je izlaženjem u javnost informacija koje su otkrile ko su vlasnici sume od preko sto milijardi švajcarskih franaka, koliko se čuva u jednoj od najpoznatijih finansijskih institucija.

Među društvom koje čine milijarder koji je naručio ubistvo libanske pop zvezde, trgovac belim robljem sa Filipina, korumpirani političari iz Ukrajine i Egipte, nalazi se i Rodoljub Radulović, poznatiji kao Miša Banana, osuđen u Beogradu na kaznu od deset godina zatvora zbog šverca kokaina za Južnu Ameriku.

Kako piše Gardijan, na računu jedne od njegovih kompanija, koji je ugašen još 2010. godine, nalazilo se 3.4 miliona švajcarskih franaka.

Novinari Gardijana pokušali su da kontaktiraju Radulovićevog advokata, međutim on nije dostavio odgovor na njihova pitanja. Radulović je, podsećamo, bio deo grupe Darka Šarića, kojoj se u Srbiji, ali i drugim zemljama, sudi već godinama. Istraga protiv pripadnika grupe počela je još 2008. godine, akcijom „Balkanski ratnik“. Raduloviću, jednom od ključnih ljudi klana, od tada se gubi svaki trag.ž

Izvor: Srbin.info

 

Pročitajte

NOVA POBUNA PROTIV VUČIĆA: Veliki štrajk počinju radnici pošte, A NOVI DOVODI VUČIĆA DO LUDILA

Urednik

EPS NAPRAVIO HAOS: Evo šta su uradili, OVO SE MORA SPREČITI A ZATIM NEKO MORA ODGOVARATI

Urednik

TURSKI GAZDA POBEGAO IZ KRAGUJEVCA! Preko noći zatvorili firmu i sada radnike ostavljaju na ulici

Urednik