5.4 C
Belgrade
25. Novembra 2022.
Srbija

OTKRIVENO ŠTA SE DESILO SA ZUKORLIĆEM: Istina je šokantnija nego što ste mislili, EVO ŠTA SE DESILO S NJIM

PREDSEDNIK Stranke pravde i pomirenja Usame Zukorlić rekao je na hitno sazvanoj konferenciji za medije da su iz dve nezavisne labaratorije dobili nalaze koji ukazuju da je Muamer Zukorlić otrovan.

– Iz dve nezavisne labaratorije dobili smo nalaze koji ukazuju da je Muamer Zukorlić otrovan. Jedna je pokazala da se radi o teškim metalima, a druga da se radi o hrani. Zahtevamo istragu, da se detaljno otkrije uzrok smrti našeg oca i lidera – rekao je Usame Zukorlić.

– Prošlo je pet meseci i četiri dana. Smrt me zadesila u Istanbulu, odakle sam se vratio pred samu dženazu. Nijednog trenutka se nismo pomirili sa činjenicom da je umro velikan našeg vremena, a da nadležne institucije nisu utvrdile uzrok smrti. U haosu koji nas je zadesio tog dana, malo je ljudi koji su ostali prisebni.

– Istraživanje koje je porodica sprovela je osnov za sumnju da Muamer Zukorlić nije umro prirodnom smrću. Zato ćemo pokrenuti istragu na najvišem nivou pred nadležnim organima Srbije radi definitivnog utvrđivanja smrti tada potpredsednika Narodne Skupštine Srbije.

Podsetimo, potpredsednik Narodne skupštine Republike Srbije, Muamer Zukorlić, preminuo je 6. novembra 2021. godine.

Zukrlić je bio predsednik i glavni muftija Mešihata Islamske zajednice u Srbiji.

Zukorlić je rođen u Tutinu 1970. godine. Osnovnu školu je završio u selu Ribariće, općina Tutin i Gazi Husrev-begovu medresu u Sarajevu.

Islamski fakultet, odek šerijatsko pravo, upisuje u Konstantini u Alžiru, a završava ga u leto 1993. god.

Za prvog predsednika Mešihata Islamske zajednice Sandžaka izabran je oktobra 1993. godine njegovim osnivanjem, da bi na tu funkciju bio ponovo izabran 1998. i 2003. godine. Postdiplomske studije je apsolvirao u Libanu.

Izvor: Novosti.rs

Pročitajte

VANREDNA VEST: Evo koje presudne namirnice nestaju u Srbiji – VUČIĆ IZAZVAO KATASTROFU

Urednik

Imovina funkcionera MUP: Luksuzni stanovi i život na visokoj nozi

Urednik

On je najozbiljnije ime u trci za direktora policije: Komandant SAJ i prvi srpski policajac koji je završio američku FBI akademiju

Urednik