3.2 C
Belgrade
2. Decembra 2022.
Politika

OTVOREN SUKOB VUČIĆA I DAČIĆA: Priznao i Vučić, EVO ŠTA SE DEŠAVA- KOALICIJA SE RASPADA

Aleksandar Vučić i sam iznenađen neočekivano dobrim rezultatom SPS-a na izborima, govoreći sinoć o Ivici Dačiću, istakao je da ga je ovaj od izborne noći pozvao preko 10 puta.

– Zvao me je sigurno 10 do 12 puta od izborne noći. Ja sam zahvalan Dačiću na podršci, ali mi je čudno kako niko nije primetio da su oni billi 4 puta u vladi i kada nam nisu bili potrebni – istakao je Vučić.

Osim toga, predsednik naprednjaka je zamerio Dačiću što je u kampanji išao na odmor, dok je “on morao da vodi državu”, te je istakao da to nije fer.

Da situacija nije nimalo povoljna za Dačića i SPS govori i činjenica da se koalicioni partner naprednjaka u izbornoj noći gotovo izvinjavao zbog dobrog rezultata SPS. Dačić je odmah nakon proglašenja rezultata izbora čestitao Vučiću “istorijsku pobedu” na predsedničkim izborima i još jednom iskazao lojalnost time što je rekao da su iz SPS spremni za dalju saradnju sa naprednjacima.

Kako sada stvari stoje, Vučić ne planira da sastavlja vladu zajedno sa SPS, pa će, po svemu sudeći, novu vladu SNS sastavljati sa manjinskim strankama i ostalim partnerima sa koalicione liste. Kako će to uticati na dalju spoljnu politiku Srbije, ali i unutrašnju, ostaje da se vidi.

Izvor. Direktno.rs

Pročitajte

VELIKA NAFTNA FARSA: Evo šta je pozadina Vučićeve igre sa sankcijama, OVO ĆE SRBIJU RAZBESNITI

Urednik

PUTIN UDARIO NA VUČIĆA: Besan što ga je izdao, EVO KO JE NJEGOV NOVI IGRAČ U SRBIJI

Urednik

SEKA SABLIĆ UDARILA NA VUČIĆA: Objasnila kako može pasti s vlasti, EVO ŠTA SE TREBA URADITI

Urednik