4.6 C
Belgrade
29. Novembra 2022.
Politika

OVAKO NEŠTO NIJE VIĐENO DO SAD U SKUPŠTINI: Pogledajte kako se obrukao poslanik SNS, SVI MU SE SMEJU

Milenko Jovanov, novi šef poslaničkog kluba Srpske napredne stranke, osvetlao je obraz svoje partije već tokom konstitutivne sednice kada je od predsedavajućeg Vladete Jankovića zatražio da proveri da li su poslanici opozicije uzeli dnevnu dozu terapije. Tako je samo u jednom danu Jovanov je pokazao da je dostojni naslednik Aleksandra Martinovića.

Nije Jovanov oduvek vatreno branio politiku koju zagovaraju naprednjaci i Vučić. Kao potpredsednik Demokratske stranke Srbije 2015. godine tvrdio je da Vučić i njegova vlast mora da odu, ali da se bivša vlast ne vrati.

A onda je očigledno shvatio da od odlaska naprednjaka nema ništa, pa je sam otišao iz DSS, obećavajući da neće biti prelazaka u druge stranke. Tri meseca kasnije SNS je objavio transfer godine, dolazak Jovanova, koji je, kako je objašnjeno, motivisan željom da se zaustavi propadanje Vojvodine.

Lider naprednjaka tvrdio je tada da po energiji i borbenosti Jovanov liči na njega, mada nije poznato da li je tada mislio na inicijativu bivšeg člana DSS za formiranje „jezičkih patrola“.

„Proverićemo da li i koliko u Srbiji Mađari govore srpski jezik, da nam se ne bi dešavalo da u pojedinim mestima građani koji govore srpski ne mogu da se sporazumeju sa lokalnim stanovništvom. Da li u Mađarskoj postoji ijedno naselje u kome stanovnici ne znaju mađarski – ne postoji“, govorio je Jovanov svojevremeno.

Zahvaljujući posebnom tretmanu Jovanov je nakon nepune godine provedene u SNS dogurao do potpredsednika stranke. Tokom političkog angažmana bio je odbornik u skupštini Kikinde, poslanik u pokrajinskom parlamentu Vojvodine, ali i poslanik u Skupštini Srbije.

Osim što mu je Srpska napredna stranka poverila da bude šef skupštinskih naprednjaka, izabran je i za predsednika najvažnijeg skupštinskog Administrativnog odbora koji odlučuje o kaznama poslanika, mahom opozicije.

Rođen je u Kikindi 1980. godine, a u Beogradu je završio Pravni fakultet. Nakon osnovnih studija, diplomirao je na specijalističkim strukovnim studijama Fakulteta političkih nauka u Beogradu, na smeru „Političke partije i izbori“.

Pored formalnog obrazovanja učesnik je i različitih neformalnih obrazovnih programa – Škola naprednih političkih veština, Programa za buduće političke lidere kratskog instituta, SAD seminara „Podizanje kapaciteta mlade političke elite Srbije“… Osim poslova na javnim funkcijama radio je kao profesor pravne grupe predmeta u Ekonomsko-trgovinskoj školi u Kikindi i kao pravnik u dve privatne kompanije. Bavio se fudbalom u mlađim kategorijama OFK Kikinde. Član je Matice srpske, najstarije srpske književne, kulturne i naučne institucije.

Izvor: Danas

 

Pročitajte

VUČIĆ DRŽI ZAROBLJENOG STRANOG POLITIČARA: Nastao veliki problem, SRBIJI SADA PRETI OPASNOST ZBOG OVOG POTEZA

Urednik

Gde je nestao iz vlade Nenad Popović?

Urednik

NOVA ZVEZDA SNS: Dobila veliku funkciju, A EVO PO KAKVOM BRUKANJU JE POZNATA

Urednik