18.3 C
Belgrade
20. Marta 2023.
Politika

OVIM POTEZOM NAVUKAO PUTINOV BES: Vučić na udaru Rusije, ZBOG OVOG POTEZA GA UNIŠTAVAJU

Glasanje u Generalnoj skupštini UN srpske delegacije o osudi agresije Rusije na Ukrajinu je klasičan primer političkog flerta Aleksandra Vučića ili bolje reći političkog šibicarenja – stoji u saopštenju Narodnog pokreta Srba sa Kosova i Metohije “Otadžbina” Kosovska Mitrovica.

Predsednik Srbije se tokom svoje desetogodišnje vladavine nadao da će moći permanentno da flertuje. Od Ruske Federacije je dobio odlikovanje Aleksandra Nevskog kao veliki rusofil, od Kineza brojne ekonomske i lične privilegije a od strane Zapada dozvolu da može da po zemlji Srbiji tuče, bije, pljačka, krade spajajući mafiju i državu u jedno gde je on predsednik obe frakcije, i države i mafije. Zaštita Angele Merkel bila je prisutna skoro deceniju njegovog vladanja. Zauzvrat, Zapadu je sve što se od njega tražilo po pitanju KiM davao. Demontirao je institucije srpske države u južnoj srpskoj pokrajini.

Prepustio Albancima, kao da su mu rod najrođeniji, i telekomunikacije i energetiku i sve drugo što su od njega zahtevali. Stvorio klasičnu državnu granicu unutar države Srbije. Ostalo je još da potpiše priznanje samoproglašene republike Kosovo. Nema sumnje da bi i to uradio samo da ostane na vlasti.

Vreme flerta za predsednika Srbije je došlo do kraja. Mora da se izjasni. Rat u Ukrajini pao mu je u nezgodno vreme. Da se on desio jedno dva meseca kasnije, da nije izbora u Srbiji, predsednik Srbije znao bi kako da se odluči. Rusima bi sigurno uveo sankcije. Ovako, uoči izbora, na ovakav korak zbog rusofilskog glasačkog tela teško da može tako da postupi.

Đavo je došao po svoje. Jer ko sa njim tikve sadi, o glavu mu se razbijaju. Predsednik Srbije je zaboravio jednu stvar. Da ima velike obaveze prema EU koja ga je dovela na vlast. A ako te obaveze ne ispuni, kazne su jako velike. Zato i kukanje, i cviljenje, i jadanje, i zapomaganje. Da mu nismo u koži – stoji na kraju saopštenja Narodnog pokreta Srba sa Kosova i Metohije “Otadžbina” Kosovska Mitrovica.

Izvor: Srpskainfo.com

Pročitajte

Treći put bez Đilasa i Vučića

Urednik

KO BI OVO OČEKIVAO: Sukob Brnabićke i Vučića, EVO ŠTA JE RAZLOG NOVOG RATA U SNS

Urednik

SRAMAN NAPAN NA OPOZICIONARA: Vučićevi ljudi uradili strašan potez, OVO JE BRUKA SRBIJE

Urednik