5.6 C
Belgrade
18. Marta 2023.
Politika

OVO JE JOŠ GORE OD BRNABIĆKE: Ako SNS pobedi, EVO KO JE NOVI PREMIJER SRBIJE

Sa najavom izbora, najavljene su i ambicije mnogih naših političara koji su 30 godina na sceni i bili su na svim mogućim i nemogućim pozicijama u vlasti.

Tako da, s obzirom da živimo u sistemu parlamentarne demokratije, logično je da je najveći grabež i metež nastao oko mesta premijera. Naravno, trka oko predsednika se završila odmah u momentu kada je tzv. opzocija pružila legitimitet izborima tako što je odlučila da izađe na izbore, ali upražnjeno mesto premijera mnoge je počelo da svrbi, pogotovo zato što se pretpostavlja da odlazeća premijerka Ana Brnabić to neće biti uprkos tome što je iskazala lojalnost, svome, kako to ona voli da kaže šefu.

Kampanja i rivalitet oko mesta premijera

Dvojica koji su čak svoje kampanje nazvali po svojim željenim budućim funkcijama su Ivica Dačić i Vojislav Šešelj.

Šešelj iz razloga nemoći, zato što je svestan svoje slabosti, a dobio je zadatak da ne sme da izađe na predsedničke izbore kao i Ivica Dačić. Ali on u svojoj kampanji nije pomenuo mesto premijera zbog slabosti, već kao upozorenje na to da lako može da postane tas na vagi, kao što je uvek i bio, pa lako može zaboraviti svog Aleksandra, a da pronađe svog Dragana, kada za to dođe vreme.

Vučić prateći sve to, nije sedeo skrštenih ruku nego je upregao svoje jurišnike da se dokažu, da vidi ko ima najveći kapacitet, a verovali ili ne trenutno na prvom mestu za premijera slovi Darija Kisić Tepavčević.

Darija Kisić Tepavčević široj publiici i biračkom telu postala je poznata u toku vanrednog stanja i policijskog časa koji je proglašen zbog pandemije virusa Korona.

Nekome rat, a nekome brat

Kao što je Branimir Nestorović iskoristio prašinu koja se digla u tom momentu kako bi postao omiljen jednom delu javnog mnjenja zbog svojih teorija, zaključaka i promišljanja pa se danas, eto, gle slučajno nalazi na listi Boška Obradovića, tako je i Darija Kisić Tepavčević od člana Kriznog štaba došla do pozicije ministra u Vladi Srbije a naš dobro obavešteni izvor kaže da unutar stranke postoje ozbiljni lobiji da Darija Kisić Tepavčević zameni Anu Brnabić, a Ivica Dačić ostane na klupi za rezervne igrače.

Osim armije poslušnika koji za Dariju Kisić skupljaju glasove, i ankete iz javnih mnjenja govore o tome da je u glasačkom telu Srpske napredne stranke Darija Kisić Tepavčević postala jedna od omiljenih ličnosti navodi izvor Naše Borbe, koji je blizak aktuelnom režimu.

Naprednjačka osveta

Naravno, ovo će se dogoditi u slučaju da SNS pobedi na izborima. Takođe navode se spekulisanja oko toga da SPS uopšte neće biti deo vladajuće koalcije ukoliko pobedi Srpska napredna stranka s obzirom da su ih na lokalu minirali u mnogo mesta i da se počeli da se ponašaju kao da su opozicija, što je najjača parlamentarna partija odavno primetila.

Izvor: Naša borba

Pročitajte

OBJAVLJENI PRAVI REZULTAT IZBORA: Evo šta je sve Vučić slagao, EVO ŠTA JE SVE IZGUBIO

Urednik

DELIJE POSLALE PORUKU VLASTIMA: Ovo niko nije očekivao, EVO ŠTA SU IM PORUČILI

Urednik

KOLIKO ĆE OVO KOŠTATI SRBIJU: Vučić udario na EU, ONI MU PORUČILI DA ĆE DOBITI ODGOVOR – NASTAO VELIKI HAOS

Urednik