-0.4 C
Belgrade
26. Novembra 2022.
Politika

OVO JE SCENARIO: Vučić pravi Vladu bez Dačića, SANKCIJE RUSIJI – A EVO KAKVA JE ULOGA ĐILASA

Ukoliko predsednik Srbije Aleksandar Vučić pokuša da napravi većinu bez Socijalističke partije na republičkom nivou, možda čak i preda vlast u Beogradu opoziciji, kaže Dušan Milenković iz Centra za društveni dijalog.

Komentarišući susret Vučića sa liderom Stranke slobode i pravde Draganom Đilasom oko beogradskih izbora, Milenković pita šta o tome ima da priča predsednik republike sa čovekom koji se nije kandidovao ni na jednim izborima i koji predstavlja samo deo opozicije.
Kazao je da Vučić zarad uvođenja sankcija Rusiji mora da ima drugačiju većinu u parlamentu.

“Ja mislim da je ovo iznuđena stvar za njega. Imamo kontekst uvođenja sankcija Rusiji, što će biti težak potez za Vučića” rekao je Milenković u emisiji Dan uživo na N1.

Na pitanje da li susret Đilasa i Vučića predstavlja nepoštovanje institucija, odgovara – apsolutno. Kaže i da ne može da predvidi rasplet situacije.

“Ne mogu da predvidim jer još uvek čekamo razvoj situacije na republičkom nivou”, kazao je Milenković.

Nazvao je “zbunjujućim”, kako je rekao, narativ koji plasiraju Vučić i Đilas, budući da još nema ni konačnih rezultata izbora u Beogradu a obojica pričaju kao da su vlast i opozicija izjednačeni sa po 55 odborničkih mesta.

Milenković kaže da je “zanimljivo” to što je Đilas bio najglasniji u zalaganju za ujedinjenje opozicije i najkritičniji prema onima koji su govorili da može da se ide na izbore i u više kolona.

“I odjednom nakon izbora, i to nekoliko dana, kad nemamo konačne rezultate, još uvek ništa ne znamo, on donosi jednostrane odluke u odnosu na sve članove opozicije i sopstvenu koaliciju”, rekao je Milenković.

Kazao je i da ne vidi “logičku povezanost” u izjavi Đilasa da oni koji ga kritikuju ne treba da izađu na izbore, ako budu ponovljeni.

Na pitanje da li misli da postoji neko treći, koji je primorao Đilasa i Vučića da sarađuju, podseća da je režim prethodno učinio neke ustupke opoziciji pod pritiskom Zapada.

“Tako da je moguće da postoji kontinuirani pritisak na Vučića da popusti autokratske stege”, kazao je Milenković uz ocenu da sastanci sa opozicijom mogu da budu deo istog trenda.

Izvor: N1

Pročitajte

Poznati političar hitno primjen u bolnicu

Urednik

VUČIĆEV MINISTAR SVE ŠOKIRAO: Ovako se niko do sada nije obrukao, VIDEO KOJI POKAZUJE KAKVI SU DILETANTI (VIDEO)

Urednik

VUČIĆ PREDAJE VAŽNU STVAR NEMAČKOJ: Evo šta je dogovorio u Nemačkoj, NAROD BESAN ZBOG IZDAJE

Urednik