4.3 C
Belgrade
4. Decembra 2022.
Politika

OVO JE SKANDAL: Pogledajte šta je Vučić potpisao, OVO ĆE DOVESTI DO NOVOG HAOSA

Zemlje jadransko-jonske regije, među kojima i Srbija, usvojile su na godišnjem sastanku u Tirani deklaraciju u kojoj su invaziju Rusije na Ukrajinu nazvale “nezakonitom i neopravdanom agresijom” te izrazile predanost “suverenitetu, nezavisnosti, te jedinstvu i teritorijalnom integritetu” Ukrajine.

Hrvatska, Slovenija, Italija, Grčka, BiH, Srbija, Crna Gora, Severna Makedonija, Albanija i San Marino okupile su se na forumu pod nazivom Strategija EU-a za jadransko-jonsku regiju (EUSAIR), prenosi danas Hina.

U zajedničkoj deklaraciji navele su 25 tačaka vezanih za buduću međusobnu saradnju pod pokroviteljstvom Evropske komisije, a prva tačka bila je vezana za rat u Ukrajini.

“Mi, predstavnici vlada (…) na najsnažniji način izražavamo žaljenje zbog ilegalne i neopravdane agresije Rusije na Ukrajinu (…). Potvrđujemo svoju predanost suverenitetu, nezavisnosti, jedinstvu i teritorijalnom integritetu Ukrajine u okvirima njenih međunarodno priznatih granica (…)”, piše u deklaraciji.

Deklaracija nije zakonski obvezujući dokument, nego je njome iskazan načelni politički stav zemalja potpisnica.

Deklaracija je objavljena nakon sastanka zatvorenog za medije u Tirani, na kojem su učestvovali državni sekretari ministarstva spoljnih poslova.

Predstavnik Srbije, zemlje koja Rusiji nije uvela sankcije, nije bio dostupan za komentar neposredno nakon sastanka.

Izvor: Nova.rs

Pročitajte

Narodni poslanik probao da uđe u Skupštinu grada, oborili ga na zemlju, zavrtali mu ruku

Urednik

VUČIĆ SPREČIO NOVU OTIMAČINU GRAĐANIMA: Evo šta je spremio, OVO ĆE MNOGE OSTAVITI BEZ NOVCA

Urednik

GORI SKUPŠTINA POSLE NJEGOVOG GOVORA: Vučiću ovo niko nikada nije rekao u facu, NAPREDNJACI HAOS NAPRAVILI

Urednik