27.4 C
Belgrade
15. Augusta 2022.
Srbija

OVO NEĆETE VIDETI NA PINKU I RTS: Blokiran put, BESNI LJUDI IZAŠLI NA ULICU DA SE BORE ZA SVOJA PRAVA

Zato što im propada roba, plaćaju sve takse, a nemaju kupce, pijačni prodavci sa niške kvantaške pijace prema Niškoj Banji blokirali su jednu saobraćajnu traku i za četvrtak najavljuju drugu blokadu, i to trosatnu. Traže da se zabrane sve vanpijačne prodaje u gradu jer se, kažu, svi bogate na njihovom propadanju.

Nervozni vozači i zbunjeni pešaci pitali su “šta se dešava” jer se oko podneva napravila velika gužva i kolona kod kružnog toka. Stotinak metara dalje kombiji, kamioni, automobili nasred ulice i ljuti pijačni prodavci blokirali su put ka Niškoj Banji, pišu Južne vesti.

– Bacamo robu, niko nam ne dolazi, tamo svi kupuju (kod Tvrđave). Oni prodaju na kombije, a mi ovde ni tri gajbice. Svi su napustili kvantaš – kaže prodavačica Marija.

Kvantaška pijaca godinama je kao zaboravljena od svih, a unutra su razbacane i polomljene gajbe, kontejneri u koje prodavci bacaju robu, barake sa krompirom i prodavci koji čekaju bolja vremena.

– Zahtevamo da se zabrani vanpijačna prodaja, da svi dođu ovde. Mi bacamo robu. Mi plaćamo sve takse, a oni ništa i za tri sata sve prodaju, a mi ništa i moramo da bacamo – kaže prodavac Srđan.

Za četvrtak su najavili blokadu obe trake puta ka Banji od podneva do tri popodne, a svi uglas kažu da će protestovati svakog dana i “sve radikalnije i radikalnije”.

Kažu da su platili takse za celu godinu 2022, a da im posao guši nelojalna konkurencija koja ne plaća dažbine. Tvrde da su se obraćali gradskim strukturama i službama, Komunalnoj miliciji i Opštini Crveni krst, ali da “svi kažu da nisu nadležni”. Pomoć, kažu, očekuju i od gradonačelnice.

– Ako Niš ne može da reši, nek reši Beograd. Pisali smo i mejl Vučiću, glasali smo za našeg predsednika – kaže prodavačica.

Do tada, nervozni vozači nek se naoružaju strpljenjem, sutra je najavljena trosatna blokada na putu ka Banji.

Izvor: Direktno.rs

Pročitajte

POKRENULI FIRMU SA 500 EVRA: Dobili od države 7,2 miliona evra, EVO KAKO SU NAPLATILI BLISKOST S VUČIĆEM

Urednik

VUČIĆ NAPRAVIO KATASTROFALAN POTEZ: Uništava seljake ovim potezom, DA LI ĆE SRBIJA IMATI HRANE ZBOG OVIH STVARI?

Urednik

ŠAPIĆA PREVARIO VUČIĆ: Iskoristio ga, A SADA MU SPREMIO STRAŠAN SCENARIO

Urednik