2.4 C
Belgrade
17. Marta 2023.
Srbija

OVO NEĆETE VIDETI NA PINKU I RTS: Seljaci napravili pobunu, BLOKIRALI PUT I ONI MOGU POBEDITI VUČIĆA

Stanovnici Pasjačke ulice u Prokuplju blokirali su regionalni put Prokuplje – Beli Kamen kod Opšte bolnice „Dr Aleksa Savić“ i ne dozvoljavaju da teretni kamioni pukovačkog privatnog reduzeća „Vodogradnja“ prolaze tim putem. Oni apeluju da se reši ovaj problem, jer im ti kamioni uništavaju ulicu, ugrožavaju bezbednost pešaka, posebno dece, jer duž ulice nema trotoara.

Video pogledajte OVDE.

Kažu da ukoliko se problem ne reši, moraće da danonoćno stražare na ulici. Ljuti su na lokalnu samoupravu, sve nadležne, jer su se svima obraćali, ali pomaka nema. Nekada je na početku ulice postojao znak da je zabranjen teretni saobraćaj preko sedam tona, ali je taj znak nestao. Sada navodno niko ne zna da li je i koja težina dozvoljena. Obaveštavali su i policiju, bukvalno svakog dana, ali ni to im nije pomoglo. Sada su uzeli stvar u svoje ruke.

– Prebacuju loptu sa jednog na drugog i kao niko ne zna kako da reši problem. Ako oni ne znaju, mi znamo – kmentarišu okupljeni građani situaciju u kojoj su.

Reč je o kamionima firme “Vodogradnja” iz Pukovca koja je u vlasništvu Miodraga Ljubića, inače oca funkcionera SNS i predsednika Opštine Doljevac Gorana Ljubića Međarca. Ova firma imala je problematičnu prošlost, jer su zbog navodnih malverzacija 2014. bili uhapšeni i Goran Ljubić i njegov rođeni brat Zoran.

– Ne možemo da živimo od kamiona, deca skaču u dvorišta kada oni prolaze, jer ne mogu bezbedno da se kreću. Razmišljamo da im ne dozvolimo da idu u školu, sve dok se situacija ne reši – kaže Ljubisav Jovanović, jedan od okupljenih stanovnika Pasjačke ulice.

On dodaje da u ovoj ulici ima stotinak dece, a ako se uzme u obzir da još šest ulica izlazi na Pasjačku, broj mališana je tri puta veći.

– Naše kuće su počele da se ruše, jer su kraj asfalta, a za to su krivi ovi kamioni. Uz to, ne dozvoljavamo da nam uništavaju asfalt, koji je već u katastrofalnom stanju – dodaje on.

Problem nije nov, već datira godinama unazad. Tokom prošlog leta, kada je zbog kamiona, koji iznad ulice tovare kamen iz kamenoloma, organizovan je protest, jedan od dva privatnika se povukao i prešao na drugi put, ali „Međarci“ ne odustaju. Neće odustati ni stanovnici, barem tako najavljuju.

Izvor: Direktno.rs

Pročitajte

BJELOGRLIĆ RAZBIO VUČIĆA: Ovom porukom najavio veliku stvar, OD OVOGA DRHTI VRH

Urednik

KOLONA VOZILA KFORA NAPUŠTA SRBIJU: Evo šta se dešava, SRBIJA IMA VELIKU ŠANSU

Urednik

HRABRI POLICAJAC RAZBIO VUČIĆEVE SARADNIKE: Otkrio sve njihove tajne, UHAPSIO VAŽNE LJUDE ZBOG DROGE

Urednik