6.5 C
Belgrade
4. Decembra 2022.
Srbija

OVO NIKO NIJE OČEKIVAO: Besan narod blokirao put zbog SNS, BLOKADA KOJA JE NAPRAVILA VELIKI HAOS (FOTO)

Prodavci koji godinama prodaju polovnu robu iza niške Tvrđave ka naselju Jagodin mala, a kojima je jutros zabranjeno da to obavljaju na ovom mestu – na sat vremena su u znak protesta blokirali saobraćaj. Najavljuju da neće odustati i traže od gradonačelnice Niša Dragane Sotirovski da im plati dnevnice za izgubljen dan.

Kako je izgledala blokada pogledajte OVDE.

Očajni prodavci kažu da su oni najsiroamšnije Nišlije, ali da su se godinama trudili da svojim porodicama obezbede sredstva za život, te im je sada i to uskraćeno.

– Teraju nas na kriminal, krađu. U svakom gradu postoji buvljak, a ovde godinama unazad mi prodajemo. Neka nam ta gospođa gradonačelnica plati dnevnice zbog izgubljenog dana, jer su nam zabranili da izložimo robu – kaže očajni prodavac, koji je sa još najmanje tridesetak kolega jutros blokirao ulicu i plato na kojem su ranije prodavali robu.

– Mi prodajmo stvari koje koštaju i po svega deset dinara, ustajemo pre zore, dolazimo ovde najkasnije do pet ujutru, mrznemo ceo dan i sada nam je i to uskraćeno – žali se sredovečna Nišlijka koja je jedna od okupljenih.

Kažu da neće odustati i da će se i narednih dana okupljati. Prethodno su danima prodavci na Cvetnoj pijaci, koja je uklonjena, a koja je nedaleko odavde, izražavali neslaganje sa odlukom gradske vlasti da se na izmesti.

Na kraju su „ućutkani“, a šta će se dogoditi sa ovim prodavcima ostaje da se vidi.

Izvor: Direktno.rs

Pročitajte

ALEKSANDAR I ANDREJ VUČIĆ UKRALI NARODU VIŠE OD 70 MILIJARDI EVRA: DEA pustila dokaze, EVO GDE JE NOVAC

Urednik

MEMEDOVIĆ OČITAO LEKCIJU: Ovo će svi dobro zapamtiti, DA LI MU VUČIĆ SME ODGOVORITI NA OVO?

Urednik

MEDIJI KRIJU OD NARODA: Narod Banata ustao, VELIKA BLOKADA PUTA – EVO KAKAV JE NASTAO HAOS

Urednik