5.4 C
Belgrade
29. Marta 2023.
Srbija

OVO NIKO NIJE OČEKIVAO: Besan narod blokirao put zbog SNS, BLOKADA KOJA JE NAPRAVILA VELIKI HAOS (FOTO)

Prodavci koji godinama prodaju polovnu robu iza niške Tvrđave ka naselju Jagodin mala, a kojima je jutros zabranjeno da to obavljaju na ovom mestu – na sat vremena su u znak protesta blokirali saobraćaj. Najavljuju da neće odustati i traže od gradonačelnice Niša Dragane Sotirovski da im plati dnevnice za izgubljen dan.

Kako je izgledala blokada pogledajte OVDE.

Očajni prodavci kažu da su oni najsiroamšnije Nišlije, ali da su se godinama trudili da svojim porodicama obezbede sredstva za život, te im je sada i to uskraćeno.

– Teraju nas na kriminal, krađu. U svakom gradu postoji buvljak, a ovde godinama unazad mi prodajemo. Neka nam ta gospođa gradonačelnica plati dnevnice zbog izgubljenog dana, jer su nam zabranili da izložimo robu – kaže očajni prodavac, koji je sa još najmanje tridesetak kolega jutros blokirao ulicu i plato na kojem su ranije prodavali robu.

– Mi prodajmo stvari koje koštaju i po svega deset dinara, ustajemo pre zore, dolazimo ovde najkasnije do pet ujutru, mrznemo ceo dan i sada nam je i to uskraćeno – žali se sredovečna Nišlijka koja je jedna od okupljenih.

Kažu da neće odustati i da će se i narednih dana okupljati. Prethodno su danima prodavci na Cvetnoj pijaci, koja je uklonjena, a koja je nedaleko odavde, izražavali neslaganje sa odlukom gradske vlasti da se na izmesti.

Na kraju su „ućutkani“, a šta će se dogoditi sa ovim prodavcima ostaje da se vidi.

Izvor: Direktno.rs

Pročitajte

DANILO VUČIĆ U VELIKOM PROBLEMU: Pokušao preći granicu, DOBIO ZABRANU ZBOG OVOGA – NASTAO PRAVI HAOS

Urednik

SRBIJU SADA ČEKA KATASTROFA: Nestalo na 600 miliona dolara, STRUČNJAK UPOZORAVA NA POSLEDICE

Urednik

BEOGRAD BLOKIRAN: Veliki protest koji nisu uspeli sprečiti, POLICIJA NEMOĆNA PRED RADNICIMA (VIDEO)

Urednik