7.2 C
Belgrade
29. Marta 2023.
Politika

OVO NIKO NIJE OČEKIVAO: Pogledajte prvi udarac Lončara na Vučića, OVO JE POTEZ KOJI ĆE UZDRMATI VLAST

Ministar zdravlja Zlatibor Lončar nije se našao na listi Srpske napredne stranke za republičke izbore, a neće biti ni kandidat za odbornika SNS u Beogradu. Osim toga, Lončar se u poslednje vreme povukao iz javnog života, pa se stoga sve češće može čuti pitanje – šta se dogodilo sa jednim od najomiljenijih Vučićevih ministara?
Izuzev par saopštenja, iza kojih stoji njegov potpis, ime Zlatibora Lončara se sve ređe može videti u medijima. Nakon što su naprednjaci predali liste za republičke i beogradske izbore, postalo je jasno da on neće biti kandidat poslanika i odbornika. U praksi, ovakva odluka vrha SNS ne mora da znači da Lončar neće ponovo biti ministar u Vladi Srbije, imajući u vidu ranije slučajeve gde su ministri iz redova naprednjaka izostavljani sa lista, a kasnije ipak dobijali funkcije u Nemanjinoj 11.

Međutim, povlačenje iz medija dodatno je podgrejalo sumnje o političkoj budućnosti aktuelnog ministra zdravlja, za koga se i ranije spekulisalo da se „zasitio“ svega i da želi da se vrati svom osnovnom poslu.

Portal Nova.rs pokušao je da stupi u kontakt sa aktuelnim ministrom zdravlja, ali nam Lončar nije odgovorio na naše pozive i poruke.

Vučić ga nije dao posle pada helikoptera

Podsetimo, 13. marta 2015. godine, vojni helikopter poleteo je za Beograd iz Novog Pazara, kako bi se spasio život jednoj bebi. Zbog loših vremenskih uslova, letelica je neko vreme kružila iznad Beograda, pokušavajući da bezbedno sleti, da bi se nešto pre ponoći izgubila sa radara. Dva i po sata kasnije helikopter je pronađen, a posada nije preživela.

Cilj je bio jedan – spasiti bebi život, međutim, naknadno je utvrđeno je tokom realizacije akcije došlo do niza propusta. Ipak, pitanje na koje ni dan danas nije dat adekvatan odgovor je zašto je tog 13. marta odlučeno da pilot Omer Mehić sleti baš na aerodrom „Nikola Tesla“, iako je njegova sugestija bila da to bude aerodrom u Batajnici ili VMA.

Uz to, mediji su pisali da je, samo 20 minuta pre sletanja, Mehiću rečeno da je prihvat bebe organizovan na Aerodromu “Nikola Tesla”, a tokom vojne istrage ustanovljeno je i da je ministar zdravlja Zlatibor Lončar hteo da prisustvuje sletanju.

Sumnju da je ovaj događaj želeo da se iskoristi u cilju političke promociju dodatno je podgrejalo to što su brojni portali i novine objavili vest da je akcija uspešno realizovana, a potom je, nakon saznanja o pogibiji posade s detetom, obrisali.

Najpre su agencije objavile vest da je beba stigla u Beograd, gde ju je preuzela ekipa Instituta za majku i dete, nakon čega je došlo do ispravke. Za novinskom agencijom, ubrzo su i preostali portali preneli istu vest. Sa druge strane, dnevni listovi Politika, Naše novine i Alo u izdanjima za 14. mart, takođe, objavile su vest o uspešnoj akciji.

Zbog brojnih glasina u javnosti o korišćenju tragedije o političke svrhe govorio je čak i sam ministar Lončar.

„Kad sam stigao na Aerodrom Nikola Tesla, već su bile stigle ekipe hitne pomoći i lekara iz instituta. I nije bila nijedna novinarska ekipa. Pa zar zaista verujete da niko od novinara, da su ekipe čekale na aerodromu, ne bi odmah objavio fotografije ili snimak?“, tvrdio je Lončar.

Ipak, to ga na kraju nije koštalo ministarske pozicije, a u njegovu odbranu je stao i sam Aleksandar Vučić, tada premijer Srbije, koji je poručivao da „neće da ga da“.

Veze sa zemunskim klanom

O vezama ministra zdravlja i pripadnika zemunskog klana dugo se govorilo u javnosti. Još za vreme suđenja za ubistvo premijera Zorana Đinđića, svedoci saradnici Dejan Milenković Bagzi i Miladin Suvajdžić naveli su da je upravo Lončar pomogao Zemuncima da se reše jednog od njihovih protivnika, tako što mu je, dok je ležao u bolnici, „ubrizgao nešto“ u infuziju. Za to delo nagrađen je stanom na Novom Beogradu, koji je, prema pisanju KRIK-a, „kupio“ od supruge Sretka Kalinića, jednog od najpoznatijih članova Zemunskog klana.

Da je Lončar zaista drugovao sa pripadnicima ovog klana potvrđuje i fotografija koju je 2017. godine u javnost izneo Velimir Ilić. Na njoj se vidi aktuelni ministra zdravlja, vidno raspložen, kako se grli sa Dušanom Spasojevićem, vođom ove kriminalne grupe.

Izvor: Naša borba

 

Pročitajte

ŠOK: Evo šta znači ostavka Ane Brnabić, OVO NIKO NIJE ZNAO

Urednik

VUČIĆ NAPRAVIO SRAMAN POTEZ: Javno napao policajca koji je otkrio Jovanjicu- ŠTA OVO ZNAČI?

Urednik

VUČIĆEV POSAO TEŽAK MILIJARDE EVRA: Evo zašto je tukao ljude, POSAO OD KOJEG MU ZAVISI SVE

Urednik