1.8 C
Belgrade
26. Novembra 2022.
Srbija

OVO NIKO NIJE SMEO DA OBJAVI: Veliki protest koji je podigao Srbiju na noge, HILJADE LJUDI SINOĆ JE BILO NA ULICAMA

Više stotina Čačana okupilo se večeras na Trgu ustanka na ekološkom protestu u organizaciji pokreta “Kreni-Promeni” i Saveza ekoloških organizacija Srbije (SEOS). Oni su građane Čačka pozvali da potpišu Narodnu inicijativu protiv iskopavanja litijuma i bora na teritoriji Srbije.

Marina Pavlić, izvršna direktorka pokreta “Kreni-Promeni” poručila je okupljenim građanima da je do sada prikupljeno nešto više od 22.000 potpisa iako se suočavaju sa velikim brojem opstrukcija od strane lokalnih samouprava među kojima je pomenula opštine Staru Pazovu, Gornji Milanovac, Sombor i Kruševac.

– Uprkos opstrukcijama pojedinih lokalnih samouprava, građani iskazuju veliku solidarnost i rešenost da se potreban broj potpisa prikupi u što skorijem roku – poručila je Marina.

Direktor kampanje “Kreni-Promeni” Savo Manojlović rekao je da je danas narodnu inicijativu potpisao Ljubodrag Grujić, poznati srpski heraldičar i autor zvaničnog grba i zastave Republike Srbije.

– Kada smo ušli u ovu bitku, govorili su da šanse nisu na našoj strani, ali one nisu bile ni na strani naših predaka i vašeg sugrađanina Stepe Stepanovića u Prvom svetskom ratu. Danas se pamte njegove pobede. Tako će se jednog dana budućim generacijama ostati da smo njihovi preci koristeći narodnu inicijativu i svoja prava odbranili Ustav Republike Srbije i svoju zemlju. Predsednika opštine Gornji Milanovac Dejana Kovačevića koji krši ustav i već dve nedelje ne daje overivače sugrađani će se prvo stideti, a brzo ga i lako zaboraviti – poručio je Manojlović.

Kreni Promeni i SEOS su pozvali građane da na nekoj od naznačenih lokacija dođu da daju potpis, kako bi sakupili potrebnih 30.000 potpisa.

Izvor: Direktno.rs

Pročitajte

NAROD BANATA USTAO: Danas veliki protest, MEDIJI POKUŠAVAJU SAKRITI – EVO ŠTA SE DEŠAVA

Urednik

ŽELJKO MITROVIĆ NAPAO NOVINARKU: Ona vikala nemojte me udarati, POGLEDAJTE ŠTA SE DESILO

Urednik

POLICIJA NE MOŽE SPREČITI: Poljoprivrednici sve blokirali, U GRAD SE NE MOŽE UĆI NI IZAĆI – VELIKI HAOS

Urednik