9.5 C
Belgrade
20. Marta 2023.
Politika

PENZIONERI UDARILI NA VUČIĆA: Ovo niko nije očekivao, SADA GUBI GLAVNU PODRŠKU – OTKRILI KAKO IH KRADE

Savet penzionera Gradske organizacije Dveri u Čačku upotio je otvoreno pismo gradonačelniku Čačka Milunu Todoroviću.

U saopštenju se navodi sledeće:

Poštovani gospodine Todoroviću,
Znamo da znate da je svaki četvrti građanin ovog grada penzioner, jer ste na svakoga od njih računali u vreme izbora.

Da li znate da 61% penzionera, čiji ste Vi gradonačelnik, prima penziju do 25.000 dinara, a 26,42% penzionera raspolaže mesečno sumom od 15.000 dinara?

Gospodine Todoroviću, može li se sa tim novcem napuniti potrošačka korpa i platiti računi?!

Da li osećate bar trunku lične i ljudske odgovornosti pred činjenicom da u vremenu enormnog poskupljenja svega, ova najranjivija populacija treba da dočeka zimu?!

Zato Vam se i obraćamo da učinite ono što, između ostalog, i jeste Vaša dužnost – da sve relevantne službe mobilišete kako bi siromašni penzioneri što spremnije dočekali i preživeli hladne dane (ogrev, hrana, lekovi…).

Pretpostavljamo da ste kao gradonačelnik upućeni u rad Udruženja penzionera Grada, jer je i ono korisnik budžeta. Takođe, ovo Udruženje je i korisnik imovine PIO fonda u koju su uložene penzionerske pare.

Napominjemo da su Klubovi (imovina PIO fonda) dati na korišćenje penzionerima našeg grada, poodavno zaključani i nedostupni onima kojima su namenjeni. Na žalost, njima gazduju pojedinci.

Očekujemo da Vi kao gradonačelnik preduzmete sve potrebne i zakonom propisane radnje da se konačno u interesu ovog grada i nas penzionera obelodani vrlo problematičan rad ovog Udruženja. Tužilaštvo, policija i PIO fond su pozvani da reaguju u okviru svojih nadležnosti.

P.S. Gospodine Todoroviću, nije rešenje osnivati novo Udruženje penzionera uz Vašu podršku, jer tako nećete rešiti godinama nagomilane probleme. Kako očekujete da Vam penzioneri veruju, ako niste u stanju da rešite ovaj njihov problem?

Savet penzionera GrO Dveri Čačak

Izvor: Ozon press

Pročitajte

KAKAV ŠAMAR ZA VUČIĆA: Narod ga ponizio, OVO MORATE VIDETI

Urednik

VUČIĆ OTKRIO KO ĆE BITI NOVI PREMIJER: Evo ko dolazi na njegovo sadašnje mesto, OVAJ ČOVEK JE NAJGORE REŠENJE

Urednik

SAZNAJEMO Novak Nedić povezivan sa Belivukom ostaje na funkciji u Vladie

Urednik