1.8 C
Belgrade
26. Novembra 2022.
Politika

POČELA VUČIĆEVA I ĐILASOVA TAJNA OPERACIJA: Evo šta im je cilj, OVO IM NE SME PROĆI

Predsednik stranke Slobode i pravde (SSP) Dragan Đilas izjavio je da veruje da će biti novhi izbora za Skupstinu Grada i da će oni biti održani u decembru ili martu, što je, kako je dodao, rekao i predsednik Aleksandar Vučić.

„Mislim da će Vučić ispuniti to što je rekao“, rekao je Đilas novinarima nakon prve sednice Glavnog odbora ŠP od održavanja izbora, a na kojoj je, dodao je, zaključeno da ne postoji mogućnost da ova stranka učestvuje u vlasti sa onima koji su pre izbora bili na vlasti.

On je tako odgovorio na pitanje novinara, kako nakon mesec dana vidi sastanak sa predsednikom i da li veruje da će izbori biti ponovljeni i dodao da je to šansa, kako je rekao, da Beograd ne vode Aleksandar Šapić i Goran Vesić.

„Bolje da izbore imamo u roku od šest ili devet meseci nego da idemo na ulicu, koja nosi rizike“, rekao je Đilas i dodao da je predsednik na TV Pink rekao da je na opoziciji da kažu koji im termin odgovara.

“Verujem da će obećanje o izborima ispuniti“, naglasio je Đilas i dodao da onda ostaje da se vidi da li će „oni drugi’ izaći na te izbore ili će čekati regularne“.

Đilas je naveo da je na sednici GO bilo reči i o situaciji u svetu i očekivanju da se Srbija pridružiti politici EU prema Rusiji, tražeći način kako će posledice u energetskoj sferi moći da se smanje, kao što to radi i ostatak Evrope.

„Srbija mora da se opredeli da prihvati evropsku politiku u odnosu na Rusiju i svaka druga odluka je protiv Srbije“, naveo je Đilas i dodao da sankcije Rusiji ne znače da definitivno idemo ka EU jer nedostaje borba protiv korupcije, organizovanog kriminala, brojni zakoni ….

On smatra da Srbija u ovoj situaciji ne može da bira.

„Svet je doneo odluku na koji način će se boriti protiv rata. Srbija mora da prihvati takvu politiku, a kao deo Evrope mora da objasni zašto sankcije nisu najbolji mehanizam“, rekao je Đilas i naglasio da Srbija u ovoj podeli sveta na crno belo mora da bude na pravoj strani.

Kako kaže moramo da vodimo ne samo prevropsku politiku već i prosrpsku kako bi građanima omogućili bolji standard.

„Izazovi pred celom Evropom su ogromni, a pred Srbijom još veći“, rekao je on.

Ocenio je da ne postoji razlog da se odugovlači sa formiranjem institucija, a posebno ne zbog jednog biračkog mesta u Bujanovcu, odnosno u Velikom Trnovcu.

Đilas je pozvao da se ne čekaju maksimalni rokovi za konstituisanje vlasti i naglasio da bi bilo delotvorno za Srbiju da ne izgubi celo leto.

Izvor: Opozicija na jednom mestu

Pročitajte

SIN POLITIČARA IMA DOSIJE A NIKO MU NE SME NIŠTA: Ugrozio živote ljudi, EVO ČIJI SIN PRAVI HAOS

Urednik

Sad znamo koja je konačna ponuda za Kosovo i šta se dešava ako odbijemo

Urednik

VUČIĆ U SUZAMA PRED MEDIJIMA: Imamo sada velike probleme, EVO ŠTA ČEKA SRBIJU

Urednik