18.3 C
Belgrade
20. Marta 2023.
Politika

POČEO VELIKI SUKOB U SNS: Sukob oko podele plena, HAPŠENJE KOJE MOŽE DOVESTI DO RASPADA

Po nalogu Tužilaštva za organizovani kriminal sinoć oko dva sata uhapšen je načelnik novosadske policije Slobodan Malešić.

Ovu informaciju Tužilaštvo je potvrdilo za RTS.

Kako javljaju, on je uhapšen sa još tri osobe, a sumnjiči se za krivično delo trgovina uticajem.

Marta 2016. Malešić je postavljen za načelnika PU Kragujevac. Iz Kragujevca je otišao na mesto pomoćnika direktora policije Vladimira Rebića, nakon čega je pre dve godine postavljen za načelnika PU Novi Sad, navodi RTS.

Malešić je diplomirao na Policijskoj akademiji u Beogradu 1999. godine, a radni odnos u Ministarstvu unutrašnjih poslova zasnovao je 1995. godine.

U Upravi saobraćajne policije u Direkciji policije je od 2008. godine.

Marta 2016. Malešić je postavljen za načelnika PU Kragujevac. Iz Kragujevca je otišao na mesto pomoćnika direktora policije Vladimira Rebića, nakon čega je pre dve godine postavljen za načelnika PU Novi Sad.

Njegovo ime se pojavilo u javnosti na protestima u julu 2020. godine, kada je policija primenila silu protiv antivladinih demonstranata, a pojedini političari označili su upravo Malešića kao odgovornog za prebijanje demonstranata, navode mediji.

Malešić je tada za TV Prva izjavio da je policija upotrebljavala silu u krajnjim momentima, odnosno kada je život policajaca bio ugrožen.

„Ne znam ko su učesnici skupa, ali oni koji napadaju policiju su huligani, sušta suprotnost od onih koji kad vide da se napada policija, oni se sklone, oni koji su došli da protestvuju mirno. Većina lica koja su privedena imaju ozbiljan dosija, uglavnom su to osobe povezane sa narkoticima ili nasilničkim ponašanjem“, rekao je tada Malešić.

Izvor: Danas

Pročitajte

VUČIĆ NE MOŽE DA SE SMIRI: Ove informacije su ga razbesnele, SHVATA DA JE ZBOG OVOG KRAJ

Urednik

LONČAR RAZBIO VUČIĆA NA SEDNICI SNS: Ovo niko nije očekivao, POKAZAO MOĆ I EVO ČIJU STRANU PODRŠKU IMA

Urednik

STEFANOVIĆ POKAZAO MOĆ: Zbog ovoga je sada glavni u SNS- SPREMA HAOS, EVO ŠTA TO ZNAČI

Urednik