1.4 C
Belgrade
29. Januara 2023.
Politika

POGLEDAJTE OKRŠAJ MINISTARA: Vučić gubi kontrolu nad ovim ljudima, NA ČIJU STRANU ĆE STATI U OVOM OBRAČUNU?

Ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin optužio je potpredsednicu Vlade Srbije i ministarku energetike i rudarstva Zoranu Mihajlović da laže kad tvrdi da je Sergej Lavrov, ruski šef diplomatije, zloupotrebljava činjenicu da naša država nije uvela sankcije Rusiji.

Potpredsednica Vlade rekla je danas da je izjava šefa ruske diplomatije Sergeja Lavarova da Srbija time što nije uvela sankcije Rusiji podržava napad te zemlje na Ukrajinu, nije prijateljska i da dodatno otežava položaj Srbije.

Ona je u intervjuu agenciji Beta rekla da pokušaj ruskog zvaničnika da pokaže da Srbija podržava napad na Ukrajinu iako je glasala za rezoluciju UN kojom se invazija osuđuje, stavlja Srbiju u dodatni nelagodni položaj.

„Srbija je pod pritiskom i prijatelj treba da bude zaista prijatelj i ne otežava joj dodatno položaj“, rekla je Mihajlović, koja je i ministar rudarstva i energetike.

Sada se oglasio Vulin, koji stao u odbranu Lavrova optuživši Mihajlović da nastavlja da laže i da “njeni prijatelji” podržavaju nezavisnost Kosova.

„Sergej Lavrov je prijatelj Srbije, taj greh mu ne praštaju posebno neki od ministara, ili kako je danas moderno reći ministarki u Vladi Srbije. Lavrov se kritikuje da srpsko neuvođenje sankcija Rusiji tumači kao podršku sukobu u Ukrajini, ali nikako da neko citira njegovu izjavu. Laž se ponavlja i ponavlja i ni jedan demanti ili bar zdrav razum nije dovoljan da laž prestane. Čak ni demanti Ministarstva spoljnih poslova Ruske Federacije nije dovoljan”, navodi on.

On kaže da nema izjave Lavrova u kojoj se zloupotrebljava Srbiju nema, ali da zato ima izjava “prijatelja ministarke”.

“Zato ima ima izjava u kojima se traži da Srbija prizna  Кosovo, da se odrekne Republike Srpske ili da Srbija prizna genocid u Srebrenici, da napravi Vladu po meri ambasadora, održi gej paradu uprkos odlukama nadležnih organa.Takvih izjava ima, ali nema ljutitih reakcija ministarke, njen gnev je, ipak, rezervisan samo za prijatelje Srbije”, izjavio je ministar unutrašnjih poslova Srbije Aleksandar Vulin, komentarišući navode ministarke rudarstva i energetike Zorane Mihajlović u kojima je istakla da izjave ministra diplomatije Rusije Lavrova nisu prijateljske i da dodatno otežavaju položaj Srbije po pitanju sukoba u Ukrajini”, naveo je Vulin u pisanoj izjavi.

Izvor: Nova.rs

Pročitajte

JEDVA ŠKOLE ZAVRŠILI: Evo ko su najbogatiji srpski političari, NIKADA NA NJIH NE BI POMISLILI – OVO JE STRAŠNO KOLIKU IMOVINU POSEDUJU

Urednik

NOVI SKANDAL VULINA: Nećete verovati šta je uradio, OVO ČAK SE NI OD NJEGA NIJE OČEKIVALO

Urednik

SKANDAL: Funkcioneri SNS napali novinare, ZA OVO MORAJU BITI SMENJENI OVI LJUDI

Urednik