4.2 C
Belgrade
3. Februara 2023.
Politika

POKUŠALI SAKRITI OD JAVNOSTI: Na proslavi u SNS-u izbila velika svađa, EVO KO JE UČESTVOVAO

Unutarstranačka bitka za prestonicu u SNS nastavljena je i tokom izborne noći. Dok je aktuelni aktuelni zamenik gradonačelnika Beograda i jedan od šefova kampanje naprednjaka, Goran Vesić, bio vidno raspoložen, njegovom konkurentu iz partije, Aleksandru Šapiću, nije bilo do proslave. Kako saznaje Nova.rs, Šapić je izbornu noć dočekao razočaran zbog lošeg rezultata u glavnom gradu Srbije, dok je Vesić to iskoristio kako bi naglasio da je stranka sa njim u gradu imala bolje rezultate.

Prema do sada poznatim rezultatima, Srpska napredna stranka u Beogradu je osvojila nešto više od 38 odsto, 38,15 odsto glasova, odnono 305.610 glasova, što je znatno manje u odnosu na izbore 2018. godine. Naprednjaci su tada samostalno osvojili 366.641 glas, odnosno 44,99 odsto, dok je Šapić sa svojom grupom građana tada osvojio 73.425 glasova, odnosno 9,01 procenat.

Sagovornik našeg portala iz redova vladajuće stranke navodi da je tokom izborne noći Šapić je bio vidno neraspoložen, dok je Vesić u više navrata isticao da je ovo najgori rezultat SNS u prestonici.

“Ono što je isticao Vesić je da su naprednjaci napravili bolji rezultat na mestu gde je on – Vračar, odnosno da su tu dobili više glasova nego na prošlim izborima. To je posebno poredio sa Novim Beogradom, pokušavajući da kaže da praktično ništa nismo dobili sa Šapićevim dolaskom, a da je on značajno poremetio odnose u stranci”, navodi naš sagovornik.

To što Šapić nije bio “na bini” sa predsednikom SNS Vučićem, tokom objavljivanja rezultata, naš sagovornik objašanjava na specifičan način.

“A šta bi on radio tu? Imao je loš rezultat i nije imao razloga da slavi. Izbori u Beogradu nisu dobro prošli između ostalog i zbog toga što je odbor dat na upravljanje Ani Brnabić, koja ne zna da radi taj posao”, navodi on uz napomenu da je Šapiću smetalo što beogradska lista nije nosila njegovo ime.

“Ne znamo još rezultate izbora, a i kad bih budemo saznali, ako SNS bude u poziciji da formira vlast u Beogradu, posle svega nije baš sigurno da će gradonačelnik biti Šapić”, naglašava naš izvor.

Na Novom Beogradu na izborima 2018. godine, SNS je, prema podacima iz te stranke, bez Šapića osvojila ukupno 40.4037 glasova, dok je sa njim taj broj narastao na svega 40. 515 glasova.

Podsetimo, još i pre dolaska Aleksandra Šapića u SNS traje rat između njega i Gorana Vesića. Taj sukob nastavljen je i nakon što su postali stranačke kolege, a da postoji određeni problem videlo se i tokom kampanje kad su paralelno nastupali u javnosti kao kandidati za gradonačelnika Beograda.

Izvor: Nova.rs

Pročitajte

RAT U SNS: Nekoliko tajkuna odbilo finansirati Vučićeve akcije, EVO KOJI FUNKCIONER PONUDIO VUČIĆEVO RUŠENJE STRANCIMA

Urednik

Belivuk: Nisam klošar kao Vučić! Radili smo po njegovom nalogu, EVO ŠTA JE SVE TRAŽIO OD NAS VUČIĆ

Urednik

ŽALIĆEMO ZA LONČAREM: Vučić pronašao goreg čak i od njega, SKANDAL KOGA POSTAVLJA ZA MINISTRA ZDRAVLJA

Urednik