3.9 C
Belgrade
3. Decembra 2022.
Srbija

POLICAJAC OTKRIO STRAŠNE STVARI PROTIV VUČIĆEVIH LJUDI: Pronađen mrtav, EVO KA KOME VODE TRAGOVI

Dejan Jović, pokojni nagrađivani zamenik načelnika Trećeg odeljenja za krvne i seksualne delikte beogradske policije, vodio je istrage u slučajevima vezanim za najveće državne afere. Jović je istraživao ubistvo Vlastimira Miloševića, advokata Miše Ognjanovića, demoliranje kluba “Komitet”, ali i misterioznu smrt advokata Vladimira Cvijana, a zbog kojih se našao na meti čelnika vrha MUP.

Inspektor Jović je uhapšen u decembru 2018. godine, zvanično zbog trgovine uticajem, a nezvanično jer je učestvovao u važnim istragama i jer je cilj vrha MUP bio da se udalji iz policije jer je pošteno i savesno obavljao svoj posao.

Kako je naš portal ranije pisao, Jovićevo sklanjanje iz MUP imalo je za cilj prestanak operativnog rada na slučajevima koji su u tom trenutku pretili da ukažu na direktnu vezu vrha države i policije sa kriminalnim grupama.

Veze vlasti i kriminala

Prelomni trenutak bio je slučaj “Komitet”, koji je, po svemu sudeći, Joviću „došao glave“.

Bio je na dobrom tragu da poveže i prikupi dokaze ko je sve povezan iz vrha MUP-a sa grupom Veljka Belivukom, šta je odrađivao za njih i kako su ga zauzvrat štitili i pokrivali.

Upravo pripadnici klana Belivuk su tog septembra 2018. demolirali klub “Komitet”.

Pored slučaja „Komitet“, u kome je optužen i Aleksandar Vidojević, poznatiji kao Aca Rošavi, označen od strane Belivuka kao spona između Vučića i njega, Jović je istraživao i „ubistvo na šinama“, gde je osumnjičeni bio upravo uhapšeni vođa navijača Partizana.

Belivuk je, spletom čudnih okolnosti, odnosnom nestankom DNK dokaza, oslobođen svih optužbi u pomenutom slučaju.

Jović se kratko bavio slučajem ubistva advokata Miše Ognjanovića. Operativni rad je brzo prekinuo, s obzirom na to da je, nekoliko meseci nakon zločina, uhapšen zbog trgovine uticajem.

O ovome je ranije pričala i advokatica Zora Dobričanin Nikodinović.

„Kada su me pitali zašto sam skeptična oko toga, rekla sam da to neće biti uskoro rasvetljeno jer je otišlo tamo. Pre svega jer svi koji su bili na licu mesta, sklonjeni su s tog predmeta. Tužilac Milena Vukašinović, koja je bila na uviđaju i kojoj bi to bio poslednji slučaj do penzije, sklonjena je. Poznavala je Mišu i znala gde da udari i šta da traži. Policajci koji su radili na slučaju smenjeni su. Načelnik beogradske policije Veselin Milić je posle tri dana smenjen. Inspektor Dejan Jović bio je vrlo zainteresovan da reši to ubistvo i bio je na tragu ozbiljnih dokaza, a to je platio glavom. Prvo je diskreditovan, strpan u zatvor, pa pušten, a njemu propao život, propao imunitet, pa je dobio KOVID i preminuo“, rekla je ranije u emisiji „Ozbiljno sa Đukom“, koju vodi političar i poslanik Srpske napredne stranke (SNS) Vladimir Đukanović.

Za ubistvo advokata Miše Ognjanovića niko nije uhapšen, te je ovo još jedan od nerešenih slučajeva u kojima je učestvovao inspektor Jović, a zbog čega je trpeo posledice.

Jović je, kao drugi čovek u Odeljenju za krvne i seksualne delikte u Beogradu, istraživao je i misterioznu smrt Vladimira Cvijana, čije telo je pronađeno 5. januara 2018., a za koju je javnost saznala tek tri godine kasnije.

Cvijan je iz javnosti nestao 2014., a kraj njegove političke karijere obeležio se sukob s predsednikom Srbije i izlazak iz Srpske napredne stranke (SNS).

Smrt nastupila prirodnim putem

Inače, slučaj smrti inspektora Jovića proteklih meseci je u fokusu javnosti. Prema zvaničnim informacijama, Jović je preminuo od posledica koronavirusa, dok je sa druge strane Novi policijski sindikalni savez Srbije podneo krivičnu prijavu i iskazao sumnje da je Jović ubijen.

Ovaj policijski sindikat podneo je krivičnu prijavu protiv Marka Miljkovića, kao neposrednog izvršioca, Dijane Hrkalović kao organizatora i podstrekača, Dejana Bojovića (novi načelnik Uprave policije Srbija) kao saučesnika i ostalih NN saučesnika „zbog sumnje da su počinili teško ubistvo na svirep i podmukao način“ policajca Dejana Jovića.

Više javno tužilaštvo u Beogradu obavestilo je danas javnost da je Komisijskim veštačenjem doktora specijalista Instituta za sudsku medicinu zaključeno je da je smrt Dejana Jovića nastupila prirodnim putem, te da je nastupila usled teškog obostranog zapaljenja pluća uzrokovanog SARS-CoV-2 virusom (bolesti COVID-19) i nastalih komplikacija ove infekcije u vidu progesivnog pogoršanja plućne funkcije i razvoja šoknog stanja.

Podsetimo, inspektor Jović je preminuo u julu 2020. godine, dva meseca nakon pravosnažne oslobađajuće presude. Oslobađajuća presuda je samo potvrdila povezanost hapšenja Jovića, sa njegovim istraživanjem nerešenih afera, koje bi mogle da dovedu do samog vrha MUP. Ipak, čini se da je Jovićevo približavanje rešenju nekih slučajeva, bio ključni okidač da se skloni iz MUP.

Izvor: Nova.rs

Pročitajte

VUČIĆEV SIN U PRESKUPOM LEKSUSU NAPRAVIO HAOS: Zloupotrebio Kobre, A ONDA OVO URADIO

Urednik

POLICAJAC OTKRIVA: Hrkalovićka izlazi na slobodu, IMA OVAJ ZADATAK OD VUČIĆA

Urednik

OTKRIVENO: Evo kako je Vučić prodao oružje u Ukrajinu, OVO JE NAJVEĆI SKANDAL DO SAD

Urednik