5.7 C
Belgrade
5. Decembra 2022.
Srbija

Policija razbila skup: Napali kancelarije Čankove stranke zbog Ukrajinske zastave, A ONDA JE REAGOVALA POLICIJA (VIDEO)

Grupa navijača na proruskom skupu pokušala je večeras da priđe zgradi gde se nalaze prostorije Lige socijaldemokrata Vojvodine u Novom Sadu, na kojoj visi zastava Ukrajine.

Video pogledajte OVDE.

Prema prvim informacijama, policija u opremi za razbijanje demonstracija postavila je kordon i odgurala grupu od nekoliko desetina mladića koji su uzvikivali pogrdne parole na račun LSV-a i lidera te stranke Nenada Čanka.

U pitanju je bio neprijavljen skup koji je navodno počeo posle utakmice Vojvodina – Čukarički, kada se grupa Vošinih navijača odvojila i, ulicom Žarka Zrenjanina, došla do Trga slobode i potom do Trga mladenaca.

Nosili su zastave Srbije i Rusije, crno-žuto-belu zastavu carske Rusije i transparent “Braća zauvek”. Uzvikivali su parole podrške predsedniku Rusije Vladimiru Putinu, Rusiji, klicali Krimu i Kosovu i uzvikivali šovinističke i nacionalističke parole. Navijači su na Trgu slobode bili nekoliko minuta tokom kojih su upalili i nekoliko baklji.

Sve vreme šetnje pratila ih je policija, koja je i intervenisala na Trgu mladenaca, jer su pokušali da priđu prostorijama Lige, na kojima visi ukrajinska zastava.

Mada je bilo manjeg guranja sa kordonom, policija nije upotrebila silu ili nekog privela, nego je samo odgurala grupu koja se potom i razišla.

Izvor: Nova.rs (Foto: Nova.rs)

Pročitajte

VUČIĆ PODIGAO SRBIJU NA NOGE: Saopštio šokantne informacije, EVO KAKVU KATASTROFU NAJAVIO

Urednik

EPS ŠOKIRAO GRAĐANE NOVIM RAČUNIMA: Evo kako vas pokušava opljačkati, EVO KAKO TO MOŽETE ZAUSTAVITI

Urednik

VELIKI PROTEST ISPRED VUČIĆEVOG KABINETA: Besan počinje štrajk, EVO ŠTA TRAŽE OD VUČIĆA

Urednik