20.4 C
Belgrade
31. Marta 2023.
Politika

POLICIJA SPREMA ODLUČUJUĆI UDARAC VUČIĆU: Sprema se otkazivanje poslušnosti, A ONDA NJEGOV POTPUNI KRAH

Čemu taj bol? Ovim pitanjem se svojim studentima obraćao čuveni kompozitor, dirigent, muzički pedagog i dekan FMU, Radomir Lale Petrović. A odnosilo se na “disonantan” muzički potez u kompoziciji, pevanju, ili dirigentskom performansu. “K’o prstom u … oko”, znao je legendarni Lale da jasno stavi do znanja gde je čemu mesto.

Vlada Srbije nije pala, nema ni ratnog ni vanrednog stanja, a niko od 250 republičkih poslanika nije podneo ostavku, otišao na novu dužnost, ili ne daj Bože – preminuo. Samim tim nema nikakvog ustavnog ni zakonskog osnova da Vučić i Dačić praktično raspuštaju državu i nameću vanredne parlamentarne i ponegde lokalne izbore kad im vreme nije.

Po Ustavu i zakonima, mandat Vlade i narodnih poslanika, pa samim tim i Skupštine Srbije, traje četiri godine. Dok još nije ni formirana druga Čaletova Vlada, a ni novi parlamentarni saziv, Vučić je sa umišljajem objavio da će biti novih izbora u 2022. godine, čime je učinio u politici nezabeležen slučaj abortusa još nerođene Vlade i parlamenta.

Umesto da zbog krivičnih dela: samovlašće, umišljaj, podstrekavanje, povreda prava glasanja, davanje i primanje mita u vezi sa glasanjem, falsifikovanje rezultata glasanja, uništavanje dokumenata o glasanju, ugrožavanje nezavisnosti, ugrožavanje teritorijalne celine, napad na ustavno uređenje, udruživanje radi protivustavne delatnosti, dogovor za izvršenje krivičnog dela, udruživanje radi vršenja krivičnih dela, učestvovanje u grupi koja izvrši krivično delo, navođenje na overavanje neistinitog sadržaja, nenamensko korišćenje budžetskih sredstava, trgovina uticajem, primanje mita – završi u Zabeli, Vučić se još uvek samovoljno bahati nad Ustavom i zakonima Republike Srbije i uteruje narod i institucije u vanredni i nepotrebni fiskalni trošak, pa umesto da predstavlja državno i jedinstvo svih građana, radi upravo suprotno.

Čemu taj bol? Najverovatnije iz tri razloga.

Prvo mora, drugo zato što mora i treće – baš mora. Prvo je Vučiću dospelo na naplatu, drugo je Dačiću dospelo na naplatu, pa je treće obojici dogorelo do nokata i dospeva na naplatu, jer još jedan bojkot ne bi preživeli.

A naplata se zove „pravno obavezujući sporazum sa Kosovom“, energetska diversifikacija, eliminisanje „malignog ruskog i kineskog uticaja“, sankcije Rusiji (one Belorusiji su već uvedene), ćutanje na proterivanje ruskih diplomata sa AP KiM, rušenje Dodika i RS, tumbanje Crne Gore, „meko“ NATO članstvo, razbijanje SPC, Rio Tinto i ostala bagra koja bi da rije po Srbiji.

Zapadne gazde nemaju ni milosti, ni strpljenja. Obećano i naplaćeno mora se realizovati, odmah. Pa otud svi mogući vanredni izbori. Pritisli su ih iz Londona i Vašingtona. Smanjeni cenzus, paraopozicija, mobilisati sve živo i neživo, samo dajte da se zadobiju nedostajući legalitet i legitimitet, jer poznato je da se najbolniji politički potezi vuku na samom početku vladavine, uz poželjni privid demokratije i zato mora sve da bude sada, vanredno, jer kad bi čekali još dve i više godina – ne bi dočekali.

Zato su Vučiću potrebni vanredni izbori, da što pre ustoliči nove evet efendije koji će potpisati sve što sledi, jer zastavica pada, dok se opozicija još uvek nečemu nada.

Trulo drvo zdravog ploda nije dalo, niti će. Zabela stoji postojano. Pre ili kasnije platiće i vratiće.

Izvor: Direktno.rs

Pročitajte

OVO JE SCENARIO: Vučić pravi Vladu bez Dačića, SANKCIJE RUSIJI – A EVO KAKVA JE ULOGA ĐILASA

Urednik

VUČIĆEVA NOĆNA MORA SE OSTVARILA: Sada je svestan da mu je došao kraj, OVI LJUDI SU GA UNIŠTILI

Urednik

VUČIĆ DRHTI OD STRAHA PRED OVOM ŽENOM: Pokazao kakva je kukavica, EVO KAKO GA ONA PONIŽAVA

Urednik