1.8 C
Belgrade
26. Novembra 2022.
Srbija

POTPUNA GRAĐANSKA NEPOSLUŠNOST: Kreću veliki protesti, EVO KAKO ĆE VUČIĆ PASTI – SVE JE POČELO

Nezadovoljni radnici Javnog preduzeća “Pošta Srbije” u četvrtak, 3. marta, u svim organizacionim jedinicama gde postoji nezadovoljstvo stupiće u štrajk, najavio je Sindikat Sloga.

Oni su ranije, svom poslovodstvu u pisanoj formi predali zahteve da se u roku, do srede 2. marta ove godine ispune njihovi zahtevi u vezi poboljšanja materijalnog položaja i radno pravnog statusa.

Kako do realizacije zahteva nije došlo, niti se razmatralo o njima, nezadovoljni radnici pošte će stupiti u obustavu rada, svako u svojoj radnoj jedinici sa početkom svog radnog vremena.

Oni traže povećanje plata za najmanje 17 odsto, počev od meseca februara, isplatu solidarne pomoći za najugroženije, isplatu jednokratne pomoći za sve zaposlene, bolje uslove rada i stalno zaposlenje onima koji dve i više godina rade po ugovoru na privremeno povremenim poslovima.

Nezadovoljstvo poštanskih radnika traje već duže vreme, a poslednji protest radnika je održan 23. februara ispred glavne poslovnice u Takovskoj 2, u Beogradu, gde je i dat predlog od strane okupljenih da se od 3. marta krene sa obustavom rada pojedinačno, svako na svom radnom mestu.

Izvor: Direktno.rs

Pročitajte

VUČIĆ DOBIO NAJJAČI UDARAC IZ AMERIKE: Evo kako su reagovali na njegov potez, OVO MU NIKADA NEĆE OPROSTITI

Urednik

RUSKI MEDIJI PORUČILI DA IH JE VUČIĆ IZDAO: Velika analiza koja potresa region, EVO ŠTA SU MU JOŠ PORUČILI

Urednik

Majka Belivukove žrtve: Moj sin je bio u kontaktu sa DANILOM VUČIĆEM (VIDEO)

Urednik