4.3 C
Belgrade
2. Decembra 2022.
Politika

POTRES U BIA: General otkrio kakav je nastao haos zbog Vučića, EVO ŠTA SE DEŠAVA

U intervjuu za dnevni list “Nova”, drugoplasirani na nedavno održanim predsedničkim izborima, Zdravko Ponoš, rekao je da opozicija ne bi smela da napravi niti jedan gest koji bi aktuelnoj vlasti dao vetar u leđa. On se osvrnuo na svoju raniju izjavu da je šef srpske države, Aleksandar Vučić, obećao da će uvesti sankcije Rusiji nakon izbora, uz ocenu da on sada kupuje vreme i meri temperature javnog raspoloženja.

„Preko medija priprema javnost šireći strah od teških i najtežih vremene koji su ispred nas. Kad se taj strah i jeza dovoljno primi, izaći će sa političkim odlukama koje bi njegovo glasačko telo teško prihvatilo prošli mesec“, objašnjava naš sagovornik.

Na pitanje kako vidi ocene da Vučića ne bi trebalo napadati, ukoliko odluči da se okrene ka Zapadu, Ponoš je odgovorio da iznuđeni spoljnopolitički potezi, sami po sebi, neće doneti promenu načina vladanja, niti će uvesti Srbiju u red demokratskih zemalja.

“Ovaj režim je toliko unesrećio Srbiju za ovih deset godina tako da ne vidim prostor za oprost greha šta god da uradi. To ne treba očekivati od Vučića i od SNS. Opozicija ne treba da uradi ni jedan gest koji ovom režimu daje vetar u leđa. Dobro znamo s kim imamo posla. Imamo posla sa režimom koji, između ostalog, ima kapacitet da čak i u nerežimskim medijima zataška informacije o aktuelnim potresima o Bezbednosno informativnoj agenciji. I to u vreme kad nam decu izvode iz škola zbog dojava o postavljenim bombama. Govorimo o režimu koji ne preza da odgovornosti za situaciju u koju je uveo zemlju i koju sad želi da podeli i sa Sinodom Srpske pravoslavne crkve, pokušavajući da vladika napravi svoje komesare”, podvlači Ponoš.

Ceo intervju sa Zdravkom Ponošem, u kom, između ostalog, govori o svom daljem političkom angažmanu, organizaciji koju planira da formira i ljudima koji će je činiti, pročitajte u novom broju dnevnog lista “Nova”.

Izvor: Nova.rs

Pročitajte

ŠOK: Ovaj čovek preuzima SNS od Vučića – dobio podršku stranaca, SVI ĆE ZBOG NJEGA NAPUSTITI SNS

Urednik

OPA: Evo šta su saopštili da Vučić gubi, PRVE NEZVANIČNE INFORMACIJE

Urednik

DIPLOMATA OČITAO LEKCIJU VUČIĆA: Poslao otvoreno pismo, UNIŠTIO GA OVIM INFORMACIJAMA

Urednik