5.5 C
Belgrade
7. Decembra 2022.
Srbija

PROSVETA STUPA U ŠTRAJK: Besni na Vučića zbog prevare, EVO ŠTA SU SPREMILI

Unija sindikata prosvetnih radnika Srbije najavila je za četvrtak u 12.45 časova protest ispred Vlade Republike Srbije.

Ranije su članovi Unije sindikata prosvetnih radnika najavili da će protest pratiti i štrajk upozorenja u školama i da će časovi biti skraćeni na 30 minuta.

Unija traži da se zaposlenima u obrazovanju povećaju plate za najmanje 12 odsto, isplatu zaostalih dugovanja, između ostalog sedam neisplaćenih novogodišnjih nagrada, kao i povlaćenje nedavno usvojenih izmena Zakona o osnovama sistema obrazovanja i vaspitanja (član o prekonomnom radu) i Zakona o osnovnom obrazovanju (član kojim se uvodi mogućnost organizovanja kombinovanih odeljenja od petog do osmog razreda).

„Zalažemo se za manji broj učenika u odeljenju, kvalitetno obrazovanje, pravedne platne tazrede i za zakone po meri dece, nastavnika i roditelja“, istakla je predsednica Unije sindikata prosvetnih radnika Srbije.

Štrajk upozorenja u zakonskim okvirima (sa skraćenim časovima na 30 minuta) biće organizovan i 21. marta, a potom i 31. marta, kada će protesti i konferencije za medije predstavnici Unije održati u više gradova u Srbiji.

U kakvom nam je stanju prosveta možete pročitati u članku Miodraga Stojkovića.

Izvor: Info klix

Pročitajte

NEMAČKA MINISTARKA POSLALA PORUKU SRBIJI: Ovo je podiglo Srbiju na noge

Urednik

Vučić još nije pao s vlasti, ostavinska rasprava u SNS nije ni počela, a naslednici se svađaju, tuku i ubijaju

Urednik

HAOS U SRBIJI: Pogledajte video kako se ljudi otimaju za namirnice, OVO JE SVE ŠOKIRALO (VIDEO)

Urednik