5.7 C
Belgrade
5. Decembra 2022.
Politika

PROTEST U RIK-u: Evo kako je razbijen izborni sistem, DA LI ĆE SE ODRŽATI IZBORI?

Članovi pokreta Oslobođenje, umesto potpisa podrške kandidaturi lidera tog pokreta Mlađana Đorđevića za predsednika Srbije, predali su danas Republičkoj izbornoj komisiji (RIK) prazne kutije i nalepnice s likom predsednika Srbije Aleksandra Vučića s ispisom: “Izdajnik”.

Đorđevića je u RIK-u, u zakazanom terminu, dočekao član RIK Srđan Zoraja, koji je kazao da je potez Oslobođenja zloupotreba institucija Republike Srbije.

Đorđević je novinarima ispred RIK-a rekao da u zemlji u kojoj je „sve zloupotrebljeno“, ovo najmanje što je moglo da se uradi kako bi se ukazalo na „besmislenost“ predstojećih izbora, raspisanih za 3. april.

“Mafija se ne pobeđuje na izborima”, rekao je Đorđević i najavio borbu posle izbora kroz građansku neposlušnost.

On je optužio Vučića za izdaju zato što se Srbija, u okviru Ujedinjenih nacija, pridužila osudi invazije Rusije na Ukrajinu i izneo je tvrdnju da će Srbija uvesti i sankcije Rusiji nakon izbora, kako je rekao, “farse na kojoj se unapred zna pobednik”.

Đorđević je ocenio da će se tim potezima protiv Rusije ugroziti interesi Srbije na Kosovu i Metohiji, Republici Srpskoj i u Crnoj Gori.

On je najavio da će Oslobođenje podržati najavljenu protestnu vožnju podrške Rusiji u Beogradu, zakazanu za sutra u 16 časova. “Da podržimo borbu protiv nacista i fašista koji vladaju Ukrajinom”, dodao je on.

Izvor: Vijestisrpske.com

Pročitajte

OPOZICIJA IMA VEĆINU U BEOGRADU: Evo kako je formirana vlast, EVO KAKO JE SPROVEDANA TAJNA OPERACIJA

Urednik

SAZNAJEMO Zamalo došlo do tuče između Šapića i Vesića – EVO ŠTA JE VUČIĆ MORAO URADITI

Urednik

TAJNO SNIMLJEN SASTANAK SNS: Poslušajte snimak KOJI OTKRIVA SVE TAJNE VUČIĆA I SNS, EVO KO VLADA SRBIJOM

Urednik