7.6 C
Belgrade
15. Marta 2023.
Politika

PROTEST U RIK-u: Evo kako je razbijen izborni sistem, DA LI ĆE SE ODRŽATI IZBORI?

Članovi pokreta Oslobođenje, umesto potpisa podrške kandidaturi lidera tog pokreta Mlađana Đorđevića za predsednika Srbije, predali su danas Republičkoj izbornoj komisiji (RIK) prazne kutije i nalepnice s likom predsednika Srbije Aleksandra Vučića s ispisom: “Izdajnik”.

Đorđevića je u RIK-u, u zakazanom terminu, dočekao član RIK Srđan Zoraja, koji je kazao da je potez Oslobođenja zloupotreba institucija Republike Srbije.

Đorđević je novinarima ispred RIK-a rekao da u zemlji u kojoj je „sve zloupotrebljeno“, ovo najmanje što je moglo da se uradi kako bi se ukazalo na „besmislenost“ predstojećih izbora, raspisanih za 3. april.

“Mafija se ne pobeđuje na izborima”, rekao je Đorđević i najavio borbu posle izbora kroz građansku neposlušnost.

On je optužio Vučića za izdaju zato što se Srbija, u okviru Ujedinjenih nacija, pridužila osudi invazije Rusije na Ukrajinu i izneo je tvrdnju da će Srbija uvesti i sankcije Rusiji nakon izbora, kako je rekao, “farse na kojoj se unapred zna pobednik”.

Đorđević je ocenio da će se tim potezima protiv Rusije ugroziti interesi Srbije na Kosovu i Metohiji, Republici Srpskoj i u Crnoj Gori.

On je najavio da će Oslobođenje podržati najavljenu protestnu vožnju podrške Rusiji u Beogradu, zakazanu za sutra u 16 časova. “Da podržimo borbu protiv nacista i fašista koji vladaju Ukrajinom”, dodao je on.

Izvor: Vijestisrpske.com

Pročitajte

VUČIĆ PRIZNAO DA UVODI SANKCIJE RUSIJI: Evo šta će dobiti od Amerike za to, SVE DOGOVORIO SA SENATOROM

Urednik

MLADI DOKTOR I STUDENT GENERACIJE OTKAZAO POSLUŠNOST: Uništio Vučića ovom porukom

Urednik

VUČIĆ GRMI NA ŠAPIĆA: Šapić uradio ono što nije smeo, EVO KAKO VUČIĆ SADA UDARA NA NJEGA

Urednik