3.6 C
Belgrade
3. Decembra 2022.
Srbija

PSIHIJATRI OTKRIVAJU STRAŠNU STVAR O VUČIĆU: Evo šta su otkrili – OVO SADA SVE MENJA

To to što je predsednik Srbije više puta najavio da hoće da se ubije na različte načine, suočen s mnogim izazovima koji se ispostavljaju pred njim, sagovornici Danas ocenjuju kao performans Aleksandra Vučića namenjen ostvarenju njegove lične naspram opšte koristi i javnog dobra.

Bojan Pajtić, profesor Pravnog fakulteta u Novom Sadu, kaže za Danas da „licima koja imaju konstantnu i snažnu potrebu da se sebi oduzmu život u našem pravnom sistemu se oduzima poslovna sposobnost, zato što, napominje on, suicidne osobe koje maštaju o vešanju o luster nisu u stanju da vode brigu o svojim pravima i interesima, a kamoli o sudbinama drugih ljudi.

„Postupak, u ovom slučaju, nažalost, mogu pokrenuti samo najbliži srodnici, supruga, deca, roditelji, ali ne i ostali građani Srbije. Ovo bi bilo najlakše rešenje da olakšamo muke i njemu i sebi. S jedne strane, niko ne želi da čovek sam sebi, ne daj Bože, naudi. S druge strane, njegovi izlivi pesimizma, histerije i zagovaranje samoubistva kao izlaza izrazito loše deluju na sve koji žive u Srbiji. Svakako je bolje da se njemu oduzme poslovna sposobnost i čovek se spase strašnog tereta koji nije u stanju da nosi, nego da svi, zbog njegovog konstantnog širenja panike i straha završimo na tavanu“, smatra Pajtić.

Karikaturista, Marko Somborac, ističe za Danas da je „odavno postalo naporno pratiti predsednikova obraćanja gde umesto servisnih, konkretnih i državnih informacija imamo sve sem toga: tirade samožaljenja i samohvaljenja, kako je njemu, koliko spava ili jede, kako u njegovoj porodici gledaju na svetska pitanja, kako je on za sve zaslužan i ostala „ja pa ja“ izlaganja.

“Predsedniku je teško ali pre ćemo mi, što po sili zanimanja moramo to sve da pratimo, nešto nažao sebi učiniti kad čujemo da opet moramo da analiziramo njegova izlaganja, nego on sebi, pa neće se on tako lako odreći mogućnosti za svakodnevne žalopojke sluđenom narodu”, zaključuje Somborac.

Izvor: Nova.rs

Pročitajte

LAVROV UDARIO NA MINISTARKU U VUČIĆEVOJ VLADI: Evo šta je otkrio, INFORMACIJE KOJE SU SVE ŠOKIRALE

Urednik

POLICAJAC KOJI JE OTKRIO JOVANJICU OTKRIVA: Udarili na njega, ON SADA OTKRIVA SVE DETALJE I SVE

Urednik

Viola fon Kramon otkriva razloge zbog kojih je EU uvela Srbiji sankcije

Urednik