11.6 C
Belgrade
21. Marta 2023.
Srbija

PUTIN OVO NEĆE OPROSTITI VUČIĆU: Izdao ga, A ONDA SRAMNO UDARIO – PUTIN MU SE SADA OVAKO SVETI

“Izdajnik Aleksandar Vučić se raduje mogućnosti da Rusija bude izbačena iz UN i da time opravda svoju izdaju Kosmeta”.

Ovim rečima je lider pokreta Oslobođenje Mlađan Đorđević prokomentarisao izjavu predsednika Srbije da je u narednom periodu moguće izbacivanje Rusije iz Ujedinjenih nacija, nakon čega postoji mogućnost promene Rezolucije 1244 i prizanje Kosova od strane zemalja Evrope koje to još nisu učinile.

Prema Povelji UN, kao jednoj vrsti ustava u međunarodnom javnom pravu, izbacivanje iz članstva UN se može desiti samo posle odluke SB UN. Sa druge strane, Rusija ima veto u SB UN. Prema tome, da bi Ruska federacija bila izbačena iz UN, ona sama treba da glasa za to.”, pojasnio je Đorđević i time razotkrio prevaru koju je Aleksandar Vučić pokušao da plasira srpskom narodu.

Uostalom, i šef ruske diplomatije Sergej Lavrov izjavio je danas da ne postoji mehanizam za lišavanje Rusije mesta u Savetu bezbednosti UN.

Na to da je isključenje Rusije iz ovog tela svetske organizacije nemoguće bez izmena Povelje UN već ranije je ukazala zamenica generalnog sekretara Vendi Šerman.

Prof. dr Dejan Mirović detaljnije se osvrnuo na ovu temu i potvrdio činjenicu da je Vučić izdajnik, te da ne poznaje međunarodno pravo. Mirović je dalje rekao da je Srbija u UN glasala u smislu političke agende Zapada, a ne u smislu međunarodnog prava.

Pogledajte izjavu profesora Mirovića:

Izvor: Politicki.rs

Pročitajte

Saradnik Zvonka Veselinovića uhapšen na Kosovu zbog sumnje u umešanost u ubistvo Olivera Ivanovića

Urednik

VUČIĆ OTIMA 680 HEKTARA OD BEOGRADA: Kada vidite s kim ulazi u posao BIĆETE BESNI, NAROD MORA OVO SPREČITI

Urednik

SUTRA POTPUNA BLOKADA SRBIJE: Sprema se veliki haos, USTANAK ZBOG KOGA VUČIĆ NE MOŽE DA SE SMIRI

Urednik