17.1 C
Belgrade
30. Marta 2023.
Srbija

RADNICI DRŽAVNOG PREDUZEĆA GLADNI: Kreću u štrajk i pobunu, EVO ŠTA SU URADILI

Udruženi sindikati Srbije “Sloga”, povodom Svetskog dana pošte i čestitke koje je v.d. direktor Zoran Đorđević danas uputio radnicima i korisnicima poštanskih usluga, ocenjuju kao ciničnu, sarkastičnu i posprdnu, jer u trenicima kada on hvali preduzeće da ostvaruje izuzetne rezultate i ostvarenu dobit, imamo da sutra počinje štrajk glađu poštara.

Očigledno je da gospodin vršilac dužnosti živi u imaginarijumu “ekonomskog tigra”, a možda ima problema sa sluhom i vidom, jer niti vidi, niti čuje vapaj i krik očajnih radnika i sindikata koji mesecima unazad protestima upozoravaju da rade na ivici gladi,u nehumanim uslovima i bez adekvatnih sredstava za rad.

O kakvoj dobiti i modernosti kompanije Pošta Srbije gospodin Đorđević priča, ako mu sutra očajni radnici ispred pošte štrajkuju glađu?

Podsećamo, sutra, 10. oktobra u 12 časova, na platou ispred Takovske 2, u Beogradu, Srđan Popadić, Zoran Pavlović i Stefan Mitrović, radnici JP Pošta Srbije i članovi Sindikata pošte Sloga stupiće u štrajk glađu.

Pozivamo još jednom direktora Pošta Srbije da pristupi rešavanju njihovih zahteva koji se tiču upravo onoga na šta se on poziva i hvali, a to je isplata pomoći radnicima iz ostvarene dobiti za koju on tvrdi da postoji.

Ovako, ozbiljno sumnjamo da priča neistinu ili možda ima “nalog” da tim novcem plaća partijske uhlebe, ili krpi gubitke drugih javnih preduzeća, poput EPS-a, koji je isključivo stručnom kadru iz njegovog miljea razrušen do temelja.

Izvor: Direktno.rs

Pročitajte

VUČIĆ DOBIO PO UŠIMA SA ZAPADA: Pokušao postaviti ovog čoveka za ministra, DOBIO NAREĐENJE DA NE SME

Urednik

ONI VIŠE NE MOGU DA TRPE: Srpski seljaci digli glas, POBUNILI SE PROTIV VUČIĆA – EVO ŠTA SU PORUČILI

Urednik

„Svakoj kući u Srbiji je ispostavljen račun od 750 evra“: Sumorna analiza o tome dokle nas je vlast dovela

Urednik