5.7 C
Belgrade
5. Decembra 2022.
Srbija

RADNICI NAPRAVILI HAOS: Vučićev režim je sada uzdrman, SPREMA SE HAOS I NEĆE USPETI FORMIRATI VLADU

Najavljena sudbina radnika kragujevačkog proizvođača automobila iznenadila je ministarku privrede Anđelku Atanasković, koja je rekla da država nije znala namere Stelantisa. Ali pravo iznenađenje bi trebalo da bude kako u Vladi koja rukovodi manjinskim paketom u fabrici “FCA Srbija” ne znaju takve strateške namere partnera u kompaniji, koja se i formalno vodi kao “zajedničko ulaganje”.

Republika Srbija gazduje sa 33,33 odsto „FCA Srbija“ i u nadzornom odboru ima i državnog činovnika – državnog sekretara u Ministarstvu finansija Gojka Stanivukovića.

Pravo je pitanje čime onda treba da bude iznenađena ministarka, odlukom Stelantisa koja se sigurno ne donosi preko kolena, ili činjenicim da su svi ti planovi prošli mimo pažnje Vlade i njenih predstavnika u kompaniji.

Iako su pre dve nedelje na sva zvona najavili početak proizvodnje električnog automobila u Kragujevcu, ministarka privrede, iako je potpisala ugovor, sada tvrdi da nisu znali planove Stelantisa za radnike. Odnosno, da radnike čeka ili odlazak u inostranstvo ili da se odluče za otpremnine.

“U Poljskoj i Slovačkoj mogu da zarade po 20.000 evra, u Nemačkoj od 27.000 do 29.000, dok im je godišnja zarada u Srbiji 8.000 evra. Mogli bi da zarade i tri puta više”, rekla je ministarka.

Izvor: N1

Pročitajte

BESNI RADNICI DOLAZE DANAS U BEOGRAD: Vučić drhti pred njima, SVE JE PRED HAOSOM

Urednik

ANDREJ VUČIĆ NA CRNOJ LISTI AMERIKE: Vučić u problemu, EVO ŠTA TO ZNAČI ZA NJEGA

Urednik

VIŠE NEMA UTICAJ: Vučićev važan čovek na saslušanju u policiji, EVO ŠTA JE OTKRIVENO

Urednik