11.4 C
Belgrade
30. Marta 2023.
Srbija

RADNICI ŠTRAJKUJU glađu POLITIČARU ISPRED KUĆE: Mediji pokušavaju sakriti, SRBIJA JE ŠOKIRANA PRIZOROM

Gradonačelnik Prokuplja Milan Aranđelović, u zvaničnom pismu RTS-u, optužio je dopisnika Nebojšu Đorđevića da je podsticao zaposlene u Javno-komunalnom preduzeću Hameum, da štrajkuju glađu ispred njegove kuće. Ni gradonačelnik, ni RTS, na pitanja N1 ne odgovaraju, ali je Udruženje novinara Srbije prenelo da je prokupačkom gradonačelniku javni servis odgovorio – da „ne želi da se bavi pričama ‘rekla-kazala’ i da će nastaviti da izveštava u javnom interesu”. Ipak, prilog o sastanku sa radnicima toga dana nije išao.

Video pogledajte OVDE.

Pet sati je prošle nedelje trajao sastanak prokupačkog gradonačelnika, dvoje narodnih poslanika i zaposlenih u doskora jedinom gradskom Javno-komunalnom preduzeću. Toliko su i novinari, među kojima i RTS-a, Južnih vesti, N1, proveli ispred vrata skupštinske sale.

Obezbeđenje pred početak izbacuje novinare. Naredio gradonačelnik.

Nije ni pomislio reporter javnog servisa Nebojša Đorđević da će to što je nakratko ušao i probao da obavi svoj posao, dovesti do pretnji tužbom – i njemu i redakciji, ni manje – ni više, od gradonačelnika.

Kako je Udruženje novinara Srbije objavilo, prokupački gradonačelnik je uredništvu napisao, između ostalog, da je predlog da štrajkuju glađu ispred njegove kuće njihov dopisnik dao jednom od vođa štrajkača i da bi, ukoliko dođe do radikalizacije, bila ugrožena i njegova porodica.

„Nebojša mi je preneo (Nebojša Đorđević, reporter RTS-a iz Prokuplja, prim. aut) da je mislio na mene. Međutim, o tome nije bilo reči, čak je i vaša ekipa bila u hodniku gde se, navodno, sve to dešavalo“, izjavio je Milomir Andrić, jedan od zaposlenih u JKP Hameum iz Prokuplja.

Istina je da takav predlog naša ekipa nije čula, a ni druge.

„Mi smo pet sati stajali u hodniku, to je mali prostor. Svi smo razgovarali, ćaskali, smejali se, ali podstrekivanja bilo kakvog, na bilo kakav štrajk, toga zaista nije bilo. Ne znam ko je to smislio i izneo… Ne znam zašto, ni čemu to služi“, izjavio je Ljubiša Mitić, novinar Južnih vesti iz Prokuplja.

To čemu služi, Đorđević je objasnio u izjavi UNS-u:

„Prilog o tome nije bio emitovan na RTS-u, a verovatno je i bio cilj da se na ovakav način skrene pažnja sa celokupnog događaja. Nakon toga nisam više izveštavao o ovoj temi“.

Gradonačelnik Prokuplja Milan Aranđelović ignorisao je zahtev N1 da da informacije o svemu. UNS-u je rekao da nema primedbi na ostale novinare koji su prisustvovali skupu, a istina je da je skup protekao bez ijednog medija.

Izvor: N1

 

Pročitajte

DRAMATIČNO U EPS-u: Pobuna kakva dugo nije viđena, OVO MOŽE SRUŠITI VUČIĆA

Urednik

VUČIĆ SLAGAO: Evo koje namirnice nestaju u Srbiji, OVO MOŽE IZAZVATI VELIKI HAOS

Urednik

NAJAVLJENA RADIKALIZACIJA PROTESTA: Narod blokirao centar grada, VELIKA MASA LJUDI UZDRMALA VUČIĆA

Urednik