7.4 C
Belgrade
15. Marta 2023.
Srbija

RAT U SNS -EPS UDARIO NA VUČIĆA: Otkrili informacije o njemu, ON PRETI HAPŠENJEM KO NE BUDE SLUŠAO

Predsednik Pokreta slobodnih građana Pavle Grbović izjavio je danas da postoje najave da bi pred izbore moglo da bude uhapšeno više od 20 osoba povezanih sa “paralelnom bezbednosnom strukturom, odnosno prislušnim centrom” u preduzeću “Elektroprivreda Srbije” (EPS).

Grbović je novinarima u beogradskim prostorijama tog pokreta rekao da među njima najverovatnije neće biti bivši v.d. direktora EPS-a Milorad Grčić, ali da bi mogao da bude šef Odseka za unutrašnju kontrolu Nenad Dilberović.

– Da li je isitna da je Uprava kriminalističke policije (UKP) sprovela istragu i da je tokom te istrage saslušano više od 150 lica i da se u narednih sedam do deset dana, što se poklapa sa početkom predsedničkih izbora, očekuje hapšenje više od 20 osoba iz EPS-a koje su bile obuhvaćene tom istragom? – upitao je Grbović.

On je upitao da li je razlog za eventualnu Grčićevu “poštedu” rejting Srpske napredne stranke i njenog predsednika Aleksandra Vučića, kao i “oštar rez, kako bi se marketinška kampanja te stranke podigla”.

– Da li je razlog toga što je početkom ove godine Milorad Grčić Aleksandru Vučiću učinio dostupnim dokument koji svaki njegov potez od 2016. do kraja 2021. godine na najdirektniji način povezuje sa njim i sa ljudima iz njegovog najbližeg okruženja – kazao je on.

Grbović je naveo i da EPS ni dva meseca od povlačenja Grčića nema novog v.d. direktora.

Predsednik PSG je krajem prošle godine izneo u javnost podatke da je u EPS-u navodno formiran “prislušni centar”, koji je bio zadužen za prisluškivanje i praćenje političkih protivnika, neposlušnih iz redova vladajuće stranke, a da se medju prisluškivanima našao i otac predsednika države Andjelko Vučić.

Izvor: Direktno.rs

Pročitajte

EVO ŠTA JE PUTIN SAZNAO, A ZATIM OTKAZAO SASTANAK S VUČIĆEM: Srbija u šoku posle ovih informacija

Urednik

EU ZVANIČNO SAOPŠTILA: Srbija je prihvatila dogovor, UVODE SANKCIJE I ONI

Urednik

RADNICI STRANE KOMPANIJE I NAROD IMALI STRAŠAN OKRŠAJ: Umešao se i ministar, FOTOGRAFIJE SVE OTKRIVAJU

Urednik