27.4 C
Belgrade
15. Augusta 2022.
Politika

RAT VUČIĆA I DAČIĆA: Vučić javno nazvao Dačića izdajnikom, DOBIO JOŠ BRUTALNIJI ODGOVOR

Televizija Pink emitovala je u četvrtak film “Situacija” u kom se veliča predsednik Srbije, Aleksandar Vučić, dok su se na udaru našli predstavnici opoizicije i lider Socijalističke partije Srbije, Ivica Dačića.

Kritike na račun predsednika socijalističke partije Srbije najviše su se odnosile na njegovo ponašanje tokom kampanje, konkretno mu je zamereno što je, dok su trajali izbori, tvrdio da Srbija ne bi smela da uvede sankcije Rusiji i da je svako ko to uradi protivnik naše zemlje.

I tako, dok se očekuje da SPS ponovo bude deo izvršne vlasti sa Srpskom naprednom strankom, na Pinku, televiziji koja je pod direktnom kontrolom SNS i njenog lidera Aleksandra Vučić, lider socijalista Ivica Dačić je optužen za izdaju svojih koalicionog partnera.

Istovremeno, šef SPS je optužen da se od 2014. godine “krije iza Vučićevih leđa”, te da on uživa u privilegijama, dok se lider naprednjaka “muči”.

U filmu, objavljenom tokom emitovanja Dnevnika, navodi se da je Dačić “dobio par procenata više nakon izobra, na uštrb nacionalnih interesa”.

Podsetimo, po okončanju izbora, slične zamerke na račun Dačića, po završetku izborne kampanje, imao je upravo Aleksandar Vučić.

„Ono što je važno za zemlju je da je uticaj ukrajinske krize bio ogroman na rezultate izbora, i vidi se da se Srbija dramatično pomerila udesno. Nećemo formirati vladu sa onima koji su zloupotrebili poverenje našeg naroda“, poručio je on. Srbija će morati da se opredeli kojim putem će u budućnost. Za one kojima je sve lako u izbornoj kampanji, neka nastave da se bave lagodnom politikom, za njih neće biti mesta u vladi“, poručio je Vučić u noći kad su saopšteni izborni rezultati, da bi nekoliko dana kasnije pojasnio svoj stav o ulozi SPS-a.

“Do sad nam nisu bili potrebni, a bili su četiri puta u Vladi. U toj partiji ne postoji niko ko može reći da smo bili nekorektni, a posebno Ivica Dačić. U ovoj kampanji ono što nije bilo fer je što sam ja morao da vodim državu, a oni su se ponašali kao da su na raspustu. To sam im ja zamerio i to sam im rekao”.

Izvor: Nova.rs

Pročitajte

BRUTALAN ODGOVOR STEFANOVIĆA: Evo kako je odgovorio Vučićevim ljudima, NAPRAVIO ZEMLJOTRES OVIM SVEDOČENJEM

Urednik

ŠOK OTKRIĆE: Ova žena je upoznala Đilasa i Vučića, EVO KAKAV SU PAKT SKLOPILI – SUKOB BIO PREDSTAVA

Urednik

AMERIČKI SEKRETAR POSLAO PORUKU SRBIJI: Ovo nije dobro, ČITAVA SRBIJA BESNA KADA JE OVO VIDELA

Urednik