5.8 C
Belgrade
7. Decembra 2022.
Politika

RUSIJA UDARILA NA VUČIĆEVOG MINISTRA: Evo kakvo su saopštenje objavili, VUČIĆU NIJE BILO DOBRO KAD JE OVO VIDEO

Potpredsednica srpske Vlade i ministarka energetke Zorana Mihajlović izjavila je da šef ruske diplomacije Sergej Lavrov svojim izjavama zloupotrebljava činjenicu da Srbija nije uvela sankcije Rusiji, pokušavajući da pokaže da Srbija podržava napad Rusije na Ukrajinu, iako je Srbija glasala za rezoluciju UN-a kojom se osuđuje rat.

Njene izjave komentarisalo je i rusko ministarstvo spoljnih poslova. Iz Rusije poručuju da oni ne zloupotrebljavaju prijateljske odnose sa Srbijom, piše N1 Hrvatska.

Tokom prošlonedeljne posete srpskog ministra unutrašnjih poslova Aleksandra Vulina Moskvi, Lavrov je istakao da su Moskva i Beograd dosledno privrženi načelima nedeljivosti i jednake sigurnosti svih država “kako na Balkanu, tako i u situaciji koju je Zapad isprovocirao u Ukrajini”.

„Ocene i izjave ruskih zvaničnika nikome ne daju ni povoda ni za pravo da nam zamera insinuacijama, pokušajima ’zloupotrebe’ tradicionalno prijateljskih, poštenih odnosa Srbije, koji se neminovno grade na ravnopravnosti, poštovanju i međusobnom razumevanju. navodi se u saopštenju ruskog ministarstva.

Rusko Ministarstvo spoljnih poslova je, komentarišući izjave potpredsednika Vlade Srbije, sugerisalo da je „po svemu sudeći Mihajlović slabo obavešten o realnosti“ odnosa ove dve zemlje, piše ruska državna novinska agencija RIA Novosti.

„Sa Srbijom imamo potpuno međusobno razumevanje o aktuelnim temama na međunarodnom dnevnom redu. U kontaktima sa partnerima otvoreno iznosimo svoje viđenje situacije u Ukrajini. Poštujemo želju Beograda da u ovim teškim uslovima održi uravnoteženu, i što je najvažnije, nezavisnu liniju“, istaklo je rusko ministarstvo.

Dodaju da se ovakav izbalansiran pristup ogleda u uzdržanom odnosu rukovodstva Srbije prema zapadnim sankcijama.

„Naravno, reč je o suverenom izboru, koji Zapad ne može da prihvati i, za razliku od nas, pokušava da izvrši pritisak na Srbe“, zaključuje se u saopštenju.

Izvor: Nova.rs

Pročitajte

Na Kalemegdanu niče najočigledniji dokaz da su Vučić i Šapić iznad zakona

Urednik

Ako „pukne“ nemački penzioni fond pući će i srpski: Katastrofa koja nam se približava

Urednik

SMRT KOJA RUŠI VUČIĆA S VLASTI: Evo kako je ubijen Cvijan, EVO KAKVA JE ULOGA VLASTI – SVE OTKRIVENO

Urednik