5.3 C
Belgrade
6. Decembra 2022.
Nekategorisano

RUSKE RAKETE NOSE MISTERIOZNI TERET: Stručnjaci otkrili čemu je reč, slični su mamcima iz HLADNOG RATA!

Američki obaveštajci su otkrili da deo balističkih raketa kratkog dometa Iskander-M, kojima ruske snage gađaju ukrajinske ciljeve od početka rata, ima misteriozni teret – nepoznati mamac dizajniran da izbegne protivvazdušne sisteme.

Situaciju u Ukrajini iz časa u čas pratite putem ovog LINKA!

Naime, uređaji koje emituje ova raketa uspevaju da prevare PVO radare i rakete koje funkcionišu u potrazi za toplotom. Dugi su oko 30 centimetara, u obliku strelice, bele boje sa narandžastim repom, kaže američki zvaničnik kojeg citira Njujork tajms.

Uređaji bacaju rakete Iskander-M koje su ispalile ruske snage iz mobilnih lansera preko granice kada raketa „shvati“ da je uperena u sistem protivvazdušne odbrane, rekao je zvaničnik NIT.

Upotreba mamaca objašnjava zašto ukrajinski protivvazdušni sistem ima problema u presretanju ruskih Iskandera. Ta raketa, prema američkim izvorima, može da dostigne i preko 300 kilometara. Svaki lanser može da ispali dve rakete Iskander pre ponovnog punjenja.

Fotografije belo-crvenih uređaja počele su da kruže društvenim mrežama pre dve nedelje. Mnogi su mislili da su to delovi kasetnih bombi.

Uređaji su slični mamcima iz hladnog rata poznatim kao “pomoć za penetraciju” i prate nuklearne bojeve glave od 1970-ih.

Oni su dizajnirani da izbegnu sistem protivraketne odbrane kako bi glave dosegle svoje ciljeve. Upotreba unutar rakete Iskander nije ranije viđena.

Izvor: Espreso

Pročitajte

Drama na ročištu Belivukovom klanu: Evo šta se desilo

Urednik

ENA OBJAVILA NAJPROVOKATIVNIJU SLIKU: Sve se vidi, A KOMENTARI SAMO DOLAZE (FOTO)

Urednik

RUSKA AMBASADA OBJAVILA SAOPŠTENJE PROTIV SNS: Otkrili kakvi su ološi, EVO KAKO SU IH RAZOTKRILI

Urednik