5.8 C
Belgrade
7. Decembra 2022.
Srbija

RUSKI MEDIJI PORUČILI DA IH JE VUČIĆ IZDAO: Velika analiza koja potresa region, EVO ŠTA SU MU JOŠ PORUČILI

Autorski tekst predsednika pokreta Oslobođenje Mlađana Đorđevića za rusku federalnu agenciju REGNUM prenosimo u celosti

Ruska vojna specijalna akcija u cilju demilitarizacije i denacifikacije Ukrajine traje već dve nedelje. Po rečima ruskog rukovodstva, što potvrđuje i ponašanje ukrajinskog, operacija se odvija uspešno i u skladu s očekivanjima i vojnim planovima. Kao i čitav svet, i srpska javnost s nepodeljenom pažnjom prati dešavanja na frontu.

Srpski narod je, bez sumnje, na strani Rusije. To je pokazano i tokom protekle nedelje, kada je održan skup u centru Beograda u znak podrške bratskom ruskom i beloruskom narodu. Po nekim ocenama, prisustvovalo mu je preko 30.000 ljudi, koji su skandirajući “Srbi i Rusi – braća zauvek” i “F*ck, f*ck NATO pakt” prošetali od spomenika caru Nikolaju Drugom Romanova do beloruske i ruske ambasade.

Skup je organizovalo nekoliko patriotskih organizacija, ali, što je zanimljivo nijedna partija iz redova vlasti i većina partija opozicije, koje će učestvovati na predstojećim izborima 3. aprila, nije ga javno podržala, niti su njihovi lideri ili predstavnici bili prisutni, niti je skup mogao da se reklamira u medijima pod njihovom kontrolom. Ovo svedoči o tome da su i jedni i drugi pod uticajem zapada do te mere da ne žele čak ni ovakvu konfrontaciju s njima. Drugim rečima, nijedna opcija u Srbiji na tim izborima neće predstavljati ni pravo prorusko, ni pravo prosrpsko stanovište.

Vučić nas je na to navikao, on godinama sluša samo svoje zapadne mentore. To za posledicu ima i činjenicu da ovih dana ruske trupe zarobljavaju naoružanje proizvedeno u Srbiji, koje je vladajući režim prodao ukrajinskoj vojsci. I na to sam pre gotovo dve godine upozoravao u tekstovima na Regnumu. To Vučića, međutim, ne sprečava da igra dvostruku igru. S jedne strane, dok Zapadu govori kako je protest u Beogradu organizovala Rusija, te da zbog takvog pritiska “desničara i nacionalista” on ne može da joj uvede sankcije, ruskom rukovodstvu servira laži o tome da je upravo on bio taj koji je ispod žita i uprkos protivljenju Evrope organizovao ovaj skup.

Istina je zapravo suprotna. Uz pomoć svojih zapadnih mentora, Vučić je dan nakon našeg protesta organizovao skup podrške Ukrajini, skrivajući se iza navodne ruske dijaspore u Srbiji i nekih soroševskih nevladinih organizacija. Skupu je, međutim, prisustvovalo svega par stotina ljudi, što je bio jasan znak volje i mišljenja srpskog naroda o konfliktu u Ukrajini. To ih ipak nije sprečilo da u zanosu antiruski histerije spale ruski pasoš, nazovu Putina Hitlerom i skandiraju protiv njega.

I dok je narod očigledno na strani Rusije i njenog neotuđivog prava da brani svoj narod od nacističkih napada, isto se ne može reći za srpsko rukovodstvo. Osim pomenutog protesta u znak podrške Ukrajini, to se najbolje vidi u dva aspekta: po zvaničnim odlukama koje se donose i po ponašanju medija pod kontrolom vlasti.

Najvažnije, Aleksandar Vučić, predsednik Srbije, odlučio je da se Srbija svrsta na stranu Zapada, podržavši odluku Generalne skupštine Ujedinjenih nacija kojom se osuđuje “ruska agresija na Ukrajinu”. Vučić je ovakvim potezom osramotio Srbiju i pljunuo na vekovno prijateljstvo srpskog i ruskog naroda. Upravo u tim Ujedinjenim nacijama, Rusija već godinama štiti Srbiju po pitanju rezolucija o Kosovu, Srebrenici, Republici Srpskoj. I dok Rusija to čini, Vučić joj po ko zna koji put zabada nož u leđa.

Osim toga, Vučić obmanjuje javnost Srbije, plašeći je izjavama o mogućem izbacivanju Rusije iz Ujedinjenih nacija, što je pravno nemoguća odluka. Pretpostavljam da bi Vučiću i njegovim zapadnim mentorima odgovarale UN bez Rusije, jer bi tada neometano mogli da urade sve što su naumili na Balkanu: da zaokruže nezavisnost tzv. Kosova, vrate na vlast u Crnoj Gori Mila Đukanovića i ukinu Republiku Srpsku, ali postavlja se logično pitanje šta je cilj ovakve izjave, ako ne pripremanje srpske javnosti na novu izdaju srpskih nacionalnih interesa. Ta izdaja, međutim, može biti samo Vučićeva, ne ruska, iako on ovim pokušava da odgovornost za tu odluku prebaci na našeg najvažnijeg spoljnopolitičkog partnera.

Time se Vučić stavlja na čelo globalne rusofobne histerije, što za rezultat mora da ima pobunu čitavog naroda u Srbiji. Jedino tako možemo da se odupremo ovoj sramnoj osudi bratske Rusije i zahtevamo od Vlade Srbije da odmah povuče ovu odluku i da se više ne priključuje ovakvim antiruskim inicijativama Berlina i Vašingtona. Prilika za to će biti i novi skup podrške Rusiji i Belorusiji “Srbi za Ruse”, koji će u vidu auto-litije biti održan u nedelju, 13. marta u 16.00 u Beogradu.

Za to vreme mediji u Srbiji nastavljaju sa širenjem antiruske histerije. I to čine podjednako mediji pod kontrolom vlasti i oni “opozicioni” pod kontrolom zapada. Naslovi u kojima se ruski vojnici nazivaju “okupatorima”, a specijalna akcija “invazijom” ili “agresijom” postali su svakodnevica. Za to vreme omiljeni gost gotovo svih televizija postao je ambasador Ukrajine Oleksandar Oleksandrovič, koji Vladimira Putina naziva Hitlerom i preti da će svaki ruski vojnik koji kroči na teritoriju Ukrajine “dobiti metak u čelo”. Sve ovo čini se uz prećutnu saglasnost srpskog rukovodstva, koje nijednom reči nije stalo u zaštitu legitimnog prava Rusije na odbranu i zaštitu svojih državljana.

U svemu tome iznenađuje ponašanje ambasadora Rusije u Srbiji Aleksandra Bocan-Harčenka, koji nijednom rečju ne osuđuje srpske medije i njihovo histerično izveštavanje o ovoj krizi. Umesto toga, gotovo redovno odlazi na konsultacije kod Vučića, kao da ne shvata ko stoji iza svega. A možda i shvata, ali ima neke druge interesinterese, osim ruskih.

Ovakvo ponašanje Vučića i njegovih satrapa dokaz je onoga na šta godinama upozoravam – u slučaju prve krize ili povoljne situacije, Vučić će u odnosu prema Rusiji učiniti isto što i Milo Đukanović pre nekoliko godina.

Pretvarajući se da je najveći rusofil koji je ikada hodao Zemljom, naglo će okrenuti leđa Rusiji, početi da govori o njenom “malignom uticaju” i, pravdajući se nekakvim pritiscima sa zapada i ekonomskim razlozima, povesti Srbiju u NATO, zaboravljajući sve što je Rusija učinila za Srbe kroz istoriju. Njegova i antiruska histerija njegovih medija su samo prvi koraci u tom smeru. Ostaje nam da se nadamo da i pored toga što je čitav svet fokusiran na Ukrajinu ove odluke neće proći nezapaženo u Rusiji.

Izvor: Regnum

 

 

Pročitajte

HRKALOVIĆKA IZAŠLA IZ ZATVORA: Evo šta je Vučić spremio za nju, SRBIJA U ŠOKU

Urednik

ŠOKANTNO PRIZNANJE: Vučićev prijatelj otkriva- EVO ZAŠTO VUČIĆ ŽELI GLAD U SRBIJI, URADIĆE TADA STVAR KOJA ĆE RAZBESNITI SRBIJU

Urednik

PSIHIJATRI OTKRIVAJU STRAŠNU STVAR O VUČIĆU: Evo šta su otkrili – OVO SADA SVE MENJA

Urednik