4.6 C
Belgrade
29. Novembra 2022.
Politika

SADA JE GOTOV: Vulin napao stranog diplomatu, NAPRAVIO VELIKI SKANDAL -NEĆE BITI DEO VLADE

Nemački izaslanik za Zapadni Balkan Manuel Saracin izjavio je danas da je “Kosovo u srcu Evrope” i da mu je mesto u Savetu Evrope, kao i da je stav Nemačke o tom pitanju “jasan”. Na njegovu izjavu reagovao je ministar policije, Aleksandar Vulin, koji pozvao Vučića “da nađe opravdanje za gospodina Zaracina”.

Saracin je na Tviteru naveo da je ministarki spoljnih poslova Kosova Doniki Gervali Švarc juče potvrdio da Nemačka podržava zahtevu Kosova za članstvo u Savetu Evrope.

Aplikaciju za članstvo Kosova u Savetu Evrope u Strazburu je u četvrtak predala šefica kosovske diplomatije.

Vulin odgovorio 

Na izjavu Manuela Zaracina reagovao je ministar unutrašnjih poslova u Vladi Srbije, Aleksandar Vulin. Kao po običaju, putem zvaničnog saopštenja iz Ministarstva unutrašnjih poslova.

“Predsednik Srbije Aleksandar Vučić pažljivo prati izjave evropskih zvaničnika, a posebno predstavnika Vlade Savezne Republike Nemačke i zato ga molim da ne pokušava da nađe opravdanje za nediplomatski stav gospodina Saracina. Izjaviti u Prištini da takozvano Кosovo treba da bude član Saveta Evrope, a u Beogradu pričati o evropskoj perspektivi Srbije je licemerno koliko i uvredljivo. Ne treba da čekamo još dvadeset godina da bi znali da nas Evropska unija neće”, rekao je Vulin da bi potom dodao kako prištinske vlasti imaju posebno mesto, bez obzira koliko puta, kako kaže, pogazili reč.

“Nema mesta u Savetu Evrope i za državu Srbiju i za teritoriju Кosovo i Metohija pod privremenom upravom Ujedinjenih nacija. Često iz Evropske unije stignu upozorenja da Srbija ne može da sedi na dve stolice, sada neka svoju mudrost isprobaju na sebi, ne može Evropska unija da sedi na dve stolice i da traži da se Srbija uskladi sa njenom politikom, a u isto vreme da podržava Prištinu da bude član Saveta Evrope. Neka se Evropska unija opredeli, od njenog opredeljenja zavise i mnoge naše odluke”, izjavio je Vulin.
Izvor: Nova.rs

Pročitajte

DANAS POTPUNA BLOKADA BEOGRADA: Veliki ustanak naroda, HILJADE LJUDI NA ULICI- EVO ŠTA JE RAZLOG

Urednik

VUČIĆ UDARIO NA VULINA: Evo zašto mu je zasmetao, SVI POČELI DA NAPUŠTAJU VUČIĆA

Urednik

STEFANOVIĆEVA PORUKA VUČIĆU: Ovo se dugo čekala, RAZBIO GA KAO NIKO – PREOTIMA MU STRANKU PREKO OVOG ČOVEKA

Urednik