3.2 C
Belgrade
2. Decembra 2022.
Politika

ŠAPIĆ SADA U PROBLEMU: Zvanično više nije u igri, EVO KO GA JE UNIŠTIO

Viktor Jelenić ponovo je izabran za predsednika Vaterpolo saveza Srbije, za drugi četvorogodišnji mandat, kao jedini kandidat, dobio je 28 glasova uz dva uzdržana i protiv.

Podsetimo, Jelenić je ostao jedini kandidat za mesto prvog čoveka srpskog vaterpola, nakon što je Stefan Mitrović odustao od trke.

I dalje aktivni vaterpolista Partizana i doskorašnji reprezentativac bio je želja Aleksandra Šapića, pa je sada izgubio i tu bitku, kao i za mesto predsednika Skupštine VSS, gde je želeo da vidi Slavka Gaka.

“Za proteklu godinu ču reći da smo olimpijski šampioni, evropski i svetski prvaci u mlađim kategorijama. Osvrnuo bih se i na protekle četiri godine koliko sam na čelu saveza. Kada sam stupao na dužnost rekao sam da nam je cilj odbrana olimpijskog zlata, uspeli smo. Zatekao sam 73.000 dinara na računu i 1,3 miliona evra duga. Uz pomoć predsednika Vučića i Vlade Srbije svi dugovi su vraćeni već nekoliko meseci po mom dolasku na mesto predsednika. Uspeli smo da klubovi dobiju pomoć od države, imamo jaku ligu, tri kluba u Ligi šampiona. Mlađe kategorije su imale sve uslove za rad. Potpisali smo i najveći sponzorski ugovor u istoriji našeg vaterpola, postavili smo balon na Dorćolu za besplatno korišćenje od strane reprezentativnih selekcija. Nadam se da sam ispunio vaša očekivanja”, rekao je Jelenić.

U konkurenciji za izbor predsednik Skupštine VSS bili su aktuelni čelnik Saša Vlaisavljević i nekadašnji trofejni reprezentativac Slavko Gak, kojeg je predložilo 14 klubova. Međutim, Jelenić je upoznao prisutne da Gak ima javnu funkciju, mesto gradskog sekretara za obrazovanje i da Zakon o sportu ne dozvoljava dvojnost javnih funkcija, prenosi sajt Vaterpolo saveza Srbije.

I pored toga Gak je dobio reč. U dužem izlaganju i zahvalnosti klubovima na podršci, istakao je da treba da se menja Statut, da je funkcija predsednika Skupštine marginalizovana i da nema rezona da predsednik Upravnog odbora predlaže čelnika Skupštine koji treba da ga kontroliše. Takođe se i osvrnuo na kandidaturu Stefana Mitrovića rekavši da je šteta što dvostruki olimpijski osvajač zlatne medalje nije dobio priliku da predstavi svoj program i da smatra da savez nije pravom putu.

Potom se, ipak, glasalo, Vlaisavljević je dobio 23, a Gak 11 glasova.

“Sa rezultatske strane cilj je što bolji rezultat na Igrama u Parizu. Do tada imamo po dva svetska i evropska prvenstva i verujem da ćemo stvoriti tim koji će biti kadar da napadne medalju na Olimpijskim igrama. Radimo na izgradnji olimpijskog bazena u Beogradu, čekamo ga od 1979. godine. Očekujem i bolje rezultate, veću masovnost u ženskom vaterpolu. Mlađe kategorije su uradile više od očekivanog, trudićemo se da opet imaju sve uslove za kvalitetan rad kako bi u tim reprezentacijama dobili igrače za naredni period”, dodao je Jelenić, novi-stari prvi čovek srpskog vaterpola.

Izvor: Nova.rs

Pročitajte

SKANDAL: Šapić napao komšiju, NASILNIM PONAŠANJEM SVE ŠOKIRAO – OVO HOĆE BITI GRADONAČELNIK (VIDEO)

Urednik

VUČIĆEV SRAMAN GOVOR NA INAGURACIJI: Evo šta je poručio o sankcijama, IZAZVAO VELIKI BES GRAĐANA

Urednik

STEFANOVIĆ POSTROJIO CELI SNS: Udarili sada na njega, STRANKA SE RASPADA NA DVA DELA

Urednik