5.4 C
Belgrade
29. Marta 2023.
Politika

ŠAPIĆ SHVATIO KOLIKO JE SADA MOĆAN: Udario na poslove braće Vučić, SADA IH POKUŠAVA PREUZETI

Kao, uostalom, i trenutni gradonačelnik Beograda Aleksandar Šapić. On je pre dve godine utopio svoj SPAS u SNS, i za beogradske izbore zaplivao u naprednjačkom dresu. Sad ga dave sa svih strana i opozicija i vlast. Ali nije baš da Šapić sam nije tome doprineo. Opština Novi Beograd nezakonito je legalizovala njegov dograđeni objekat na Bežanijskoj kosi, a rešenje je dobio nekih mesec dana kako je postao gradonačelnik, BIRN je došao do dokumenata koji ukazuju na to. Sad se brani da ni sam nije verovao kako je toliko moćan.

Prvo se javno svađao sa Goranom Vesićem, potom sa Draganom Đilasom. Prvi mu jeste realna pretnja unutar SNS-a: uvek može da mu priredi proteste i zviždanje iz gradskih komunalnih službi, a i moraće s njim da sarađuje kao s ministrom građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture. Od drugog je isprepadan i to ne krije: „Ako ja politički preživim, on (Đilas, prim.n) sigurno se neće vratiti na političku scenu“, uzviknuo je pre neki dan sa gradske skupštinske govornice.

Srbi će se, u iščekivanju 1. novembra, svako o svom jadu zabaviti. Jedni čekaju početak grejne sezone (Šapić se Beograđanima tu posebno zamerio), a drugi se pitaju – šta će biti s tim rokom o preregistraciji vozila na RKS tablice. Rok kosovske vlade za preregistraciju vozila sa oznakama gradova na Kosovu koje izdaju organi Srbije ističe 31. oktobra. Dosad je preregistrovano 20 takvih automobila a ima ih negde oko 10.000.

Nije jasno zašto se na registarskim tablicama brani suverenitet Republike Srbije, kad su i srpsko pravosuđe i policija još Briselskim sporazumom na koji se Beograd stalno poziva integrisani u kosovske institucije? Brisel nudi odlaganje, Aljbin Kurti neće ni da čuje, Vučić ponavlja: „Nema predaje.“

Opet je, kao, napeto.

Izvor: Nova.rs

Pročitajte

NOVI SKANDAL NOVOG PREMIJERA: Evo šta je uradio, VUČIĆ PORUČIO DA NEĆE BITI PREMIJER AKO OVO NE REŠI

Urednik

KAKAV SKANDAL: Stefanovićeva žena ponudila gole slike tabloidu, NASTAO NAKON TOGA PRAVI HAOS

Urednik

BRUKA: Naprenjaci se danas smejali silovanim devojkama, SRAMOTA POSLANIKA – OVO MORATE VIDETI

Urednik