5.8 C
Belgrade
26. Marta 2023.
Politika

ŠAPIĆ UDARIO NA VUČIĆA: Ako postanem gradonačelnik, SVI VUČIĆEVI LJUDI ĆE BITI SMENJENI

Prvi na listi “Aleksandar Vučić – Zajedno možemo sve” i neformalni kandidat za gradonačelnika Beograda Aleksandar Šapić opet se izblamirao. Ovog puta praktično je najavio hapšenje kadrova koje je delegirao vrh stranke kojoj pripada.

„Obavezaću se pred Beograđanima da ću prekinuti praksu koja je postojala u mnogim prethodnim vlastima, da se u okviru Uprave grada stvaraju različite politike koje sprovode pojedinci u svoje ili u ime određenih interesnih grupa“, rekao je Šapić dodavši da „neće dozvoliti da bilo kakve grupe unutar stranke, koalicije, službi ili preduzeća zarad lične koristi ugrožavaju zvaničnu politiku, koja će biti postavljena tako da jednako zadovolji potrebe svih Beograđana“.

Aleksandar Šapić je na taj način praktično prozvao odlazeću garnituru gradske vlasti na čelu s Goranom Vesićem, ali je, svestan toga ili ne, potkačio i matičnu Srpsku naprednu stranku kojoj se ne toliko davno pridružio, najavivši obračun s Vesićevim, samim tim i Vučićevim kadrovima.

Šapić je naveo da je svestan da će takvim pristupom stvoriti protivnike kako unutar organizacije kojoj pripada, tako i među interesnim grupama, ali i naglasio da neće odstupiti ni po koju cenu.

Kako Nova.rs saznaje, ova objava napravila je mnogo pometnje u redovima naprednjaka. Zanimljivo je da je najpre šerovana na zvaničnom Fejsbuk kanalu Srpske napredne stranke, ali je vrlo brzo obrisana.

Nije malo onih u SNS koji u predizbornim solo nastupima Aleksandra Šapića vide veliki problem, ali za sada niko od viđenijih naprednjaka nije javno ustao protiv prvog čoveka opštine Novi Beograd.

Kampanja Šapića pred izbore takođe je u najmanju ruku neobična, jer njega nema nigde u direktnoj komunikaciji s biračima, nema ga pred medijima, nema ga u agencijskim izveštajima, kako bi bar one objektivne redakcije poslale novinare koji bi mu postavili bilo kakvo suvislo pitanje.

Umesto toga, Šapić je okružen svojim saradnicima, tu su neizostavno i “pristalice” njegovog lika i dela, sve deluje spontano, ali je daleko od toga, o čemu je Nova.rs pisala.

Par je razloga za to, a time se naš portal takođe bavio: naprednjaci su u strahu od neke nove “Nambije”, tačnije gafa ili narodski rečeno – gluposti koju će Šapić odvaliti i time ukanaliti svoju partiju na samo nekoliko dana od izbora.

Izvor: Nova.rs

 

Pročitajte

VUČIĆ U PANICI: Evo zašto nije još preuze funkciju predsednika Srbije, MOGAO BI SE DOGODITI ŠOKANTAN PREOKRET

Urednik

SAMOUBISTVO?! SNS funkcioner nađen mrtav sa kesom na glavi i vezanim rukama

Urednik

Sudbina bivše ministarke Jasne Matić: Otac i majka su mi umrli od očaja, posao ne mogu da nađem a moj život prolazi

Urednik