19.5 C
Belgrade
23. Marta 2023.
Politika

Šapićev ministar napao Vučića!

Priština je Briselskim sporazumom dobila sve, a ništa nije dala. Briselskim sporazumom Beograd ništa nije dobio, a dao je sve – napisao je na svom Tviter profilu doskorašnji ministar u Vladi Srbije Ratko Dmitrović. Ovom rečenicama Dmitrović je direktno napao Aleksandra Vučića koji je dogovorio tekst Briselskog sporazuma i stranku čiji je bio član.

Na mesto ministra za brigu o porodici Dmitrović je došao kao kadar SPAS-a Aleksandra Šapića. Ovaj napad na Vučića je stigao u danima kada je kriza na Kosovu dostigla vrhunac, što celu stvar čini još neverovatnijom.

Zanimljivo je kako je Šapićev ministar tek nakon osam godina saznao šta piše u Briselskom sporazumu ili ga sada tumači na drugačiji način. Nije mu smetao Briselski sporazum dok je godinama bio na funkciji glavnog i odgovornog urednika režimskih “Večernjih novosti” na koju nije mogao da dođe bez Vučićeve saglasnosti. Nije mu smetao kada je postao ministar u naprednjačkoj Vladi, ni kada je Šapić doneo odluku da ugasi SPAS i utopi ga u SNS. S obzirom da se SPAS utopio u SNS, to znači i da je Dmitrović automatski postao član naprednjaka.

Ostaje nejasno da li je ovaj njegov oštar napad deo unutarstranačkog sukoba SNS ili možda najavljuje napuštanje stranke. Ili je to već učinio, a nije obavestio javnost.

Da podsetimo, Ratko Dmitrović je devedesetih godina bio deo ratno-hušačke medijske mašinerije Slobodana Miloševića i crveno-crne koalicije. Posle demokratskih promena 2000. godine nestao je sa javne scene, a njegov novi medijsko-politički uzlet dogodio se nakon dolaska na vlast Srpske napredne stranke.

Nije poznato čime je Dmitrović zaslužio da bude prvi ministar za brigu o porodici i demografiji, a sem gomile besprizornih uličarskih izjava svojstvenih i njegovom šefu Šapiću, na toj funkciji nije uradio ama baš ništa.

Zašto je sada napao Vučića i sopstvenu stranku i da li je iz nje možda već i izašao, za sada možemo samo da nagađamo. A možda će nam i Šapić pojasniti reči jednog od svojih najbližih saradnika.

Izvor: Direktno.rs

Pročitajte

BRUKA: Evo zašto je Irena Vujović postavljena za ministra- OVO JE KATASTROFA ZA SRBIJU

Urednik

Pismo Vučiću sa Kosova: “Aco, Srbine”, skini nam se s grbače

Urednik

VANREDNI PARLAMENTARNI IZBORI U SRBIJI: Evo kada idemo ponovo na glasanje

Urednik