2.4 C
Belgrade
17. Marta 2023.
Politika

SASTANAK ĐILASA I VUČIĆA: Da li se sprema zajednička Vlada, EVO ŠTA SU SPREMILI

Predsednik Stranke slobode i pravde (SSP) Dragan Đilas rekao je da su Beograđani glasali za promene, te podvukao da je spreman da o ponavljanju izbora razgovara sa Aleksandrom Vučićem.

Đilas je gostujući u emisiji „Među nama“ na Nova S televiziji podvukao da su građani Beograda glasali za promene.

“Jasno je da su građani Beograda glasali za promene u glavnom gradu. Hvala svim ljudima koji su bili kontrolori, pritisci su bili strašni, vidite koliko je nepravilnosti. Vučić je dobio najviše glasova, to je činjenica i tu volju poštujemo. Isto tako verujem da će se volja Beograđana poštovati da se menja vlast”, rekao je Đilas.

On je rekao da će lista Ujedinjeni za pobedu Beograda podneti prigovore na 258 biračkih mesta, gde bi trebalo da se ponove izbori.

“Juče je Gradska komisija menjala rezultate na 128 biračkih mesta. Postoje dve mogućnosti – da GIK prihvati naših 258 prigovora, što je teško verovati. Druga mogućnost je da mi prihvatimo pet, što isto nije realno. Mi verujemo da će na tih 258 mesta biti pokazana volja građana, nakon čega bi bila formirana tehnička vlast koja bi formirala nove slobodne izbore u kratkom roku. Spremni smo da se borimo, a GIK će dati odgovore u narednih nekoliko dana. Ponavljam, zaista smo spremni da se borimo, a možda ćemo ponovo doći u situaciju da na ulicama branimo volju naroda kao što je bilo 1996. godine”, rekao je on i dodao:

“Druga mogućnost je da se potpuno ponove izbori u Beogradu do kraja godine, ali o tome ne možemo sami da odlučujemo. Spremam sam da razgovaram sa Aleksandrom Vučićem, normalno je da se smanje tenzije. On je predsednik svih građana i u obavljanju ove funkcije treba da vodi računa i o ovakvim stvarima. Naša lista bi tražila da se ti izbori održe do kraja ove godine i da Beograđani pokažu svoju volju. Dakle postoje dve opcije – jedna je da se formira tehnička vlast da se ponište štetni projekti i da ta vlast pripremi prevremene izbore u kratkom roku. Druga opcija je da idemo odmah na ponovljene izbore, da se smanje tenzije i da se vratimo normalnom životu. Hajde da presečemu tu stvar i napravimo nove izbore, te dogovorimo uslove oko kojih će se oni održati “, podvukao je Đilas i dodao da se o tome juče nije razgovaralo.

Predsednik Stranke slobode i pravde dodao je da Beograđani ne treba da budu žrtve politike.

“Ljudi su pokazali spremnost I želju da se ovde nešto promeni, a to ne smemo da izneverimo. To što Srbija zaista misli je šest meseci slobodnih medija, a mi to nismo imali”, rekao je Đilas i dodao:

“Mi ćemo biti snažna opozicija SNS i SPS u parlamentu, apsolutno nije moguća bilo kakva saradnja sa njima. Mi smo najsnažnija opozicija ovom režimu, mogu da obećam građanima da ćemo biti snažna opozicija, a verujem da će se vlast formirati od SNS i SPS”, naglasio je Đilas.

Komentarišući rezultat Zdravka Ponoša na predsedničkim izborima, Đilas je istakao da je on bio odličan kandidat.

“Zdravko Ponoš je pokazao da je bio odličan kandidat za predsednika, procenat glasova koji je dobio je veliki. Mi smo pogrešili što nije postao kandidat mnogo ranije, jer je on ipak nov čovek. Zahvaljujem se što je bio naš kandidat, a zahvaljujem se i Vladeti Jankovića. Ponoš bi bio mnogo bolji predsednik nego Vučić, to je svima jasno”, istakao je predsednik Stranke slobode i pravde.

Izvor: Nova.rs

Pročitajte

Todorović progovorio o sukobima u SNS: Traži se smena, NASTAO VELIKI OKRŠAJ – VUČIĆ BESAN

Urednik

SRBIJU ČEKA HAOS ZA DVADESET DANA: Amerikanci su otkrili šta se dešava, VUČIĆ SPREMA STRAŠNU STVAR

Urednik

AKO VUČIĆ OVO NE URADI ZA 25 DANA U SRBIJI JE HAOS: Ovo bi bilo katastrofa, SRBIJI PRETI OPASNOST

Urednik