4.6 C
Belgrade
29. Novembra 2022.
Politika

SCENE IZ BEOGRADA KOJE SU SVE ŠOKIRALE: Ovako nešto niste ranije videli – OVO POKAZUJE KOLIKO JE LOŠE

Na beogradskim ulicama danas je naša ekipa zabeležila nesvakidašnje prizore, ulice su gotovo sablasno prazne, i sve podseća na period kada smo u Srbiji imali policijski čas na početku epidemije koronavirusa.

Video i slike pogledajte OVDE.

U strogom centru Beograda slika je svuda gotovo ista – vozila je malo, a napolje su izašli samo oni koji su morali. Ovako puste ulice jedino smo imali prilike da viđamo tokom policijskog sata 2020. godine.

Na mostu Gazeli navikli smo na svakodnevne preizore gde u ovo doba dana, vozila gotovo „mile“, a ovog popodneva saobraćaj se odvija bez ikakvih problema, a vozila je drastično manje nego uobičajeno.

Slično je i na ostalim mostovima. Na Autokomandi i u Takovskoj jedva da ima vozila, a sličan prizor je i na kružnom toku na Slaviji.

Jedino gde se u Beogradu beleži veći broj vozila jeste na auto-putu kroz Novi Beograd.

U vozilima javnog gradskog prevoza nema gužvi, a u nekim gotovo da nema putnika.

Zeleni venac, jedan od simbola beogradskih gužvi, u najtoplijem delu dana bio je pust, osim nekolicine ljudi na stanici, gde uobičajeno u svako doba dana možemo da zateknemo na stotine ljudi.

Beogradska “užarena ostrva”

Inače, tokom vrelih letnjih meseci u pojedinim delovima Beograda temperatura je veća nego u drugim delovima grada zbog betona, nekontrolisane gradnje i seče drveća. Pa je tako temperatura prijatnija na Košutnjaku ili, na primer, Zvezdarskoj šumi nego u “užarenim ostrvima”.

Beogradska užarena ostrva su Stari grad (sam centar grada), Vračar, urbanizovani deo Novog Beograda (blokovi koji su udaljeniji od obala reka), kao i Beograd na vodi.

Crveni meteoalarm na snazi

Podsetimo, danas je najtopliji dan u godini, a na snazi je crveni meteoalarm u celoj Srbiji, a temperatura u nekim mestima prelazi 40 stepeni.

Među najtoplijim mestima u Srbiji su Palić gde je najavljena maksimalna temperatura 40 stepeni, a zabeleženo je 38 u 13.00 časova, koliko je izmereno sat nakon podneva i u Novom Sadu, Somboru, Kikindi, Velikom Gradištu, Zaječaru i Ćupriji.

U Zrenjaninu, Valjevu, Kragujevcu, Smederevskoj Palanci, Negotinu, Kuršumliji, Kruševcu i Nišu u 13.00 časova izmerena je temperatura za samo jedan stepen manje, odnosno 37 stepeni, dok je u Loznici izmereno 36 stepeni, koliko i u Kraljevu, Sremskoj Mitrovici i Leskovcu. Najsvežije danas u 13 časova bilo je na Kopaoniku, gde je izmereno 25 stepeni.

Izvor: Nova.rs

Pročitajte

EVO ŠTA PRETI SRBIJI: Šokatna otkrića koja su mnoge uplašili, VAŽNO UPOZORENJE KOJE TREBA VIDETI SRBIJA

Urednik

NOVINARKA RAZBILA VUČIĆA: Evo kako ga je ponizila, OVO ĆE ZAPAMTITI

Urednik

LONČAR UDARIO NA VUČIĆA: Objavljuje svoju listu, FUNKCIONERI SNS PRELAZE KOD NJEGA, EVO KAKO UNIŠTAVA VUČIĆA

Urednik