28.4 C
Belgrade
26. Juna 2022.
Srbija

SELJACI BLOKIRALI PUT: Velike demonstracije, VUČIĆU BLOKIRAN PROLAZ, OVOM AKCIJOM GA RUŠE

Više udruženja poljoprivrednika iz Vojvodine, Mačve, Šumadije i Pomoravlja pozvalo je poljoprivrednike da u četvrtak, 24. februara u 10 sati dvočasovnom protestnom vožnjom traktora iskažu nezadovoljstvo jer Vlada Srbije ignoriše njihove zahteve.

Predsednik Saveza poljoprivrednih udruženja Banata Dragan Kleut rekao je FoNetu da su 14. februara premijerki Ani Brnabić i predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću upućeni zahtevi poljoprivrednika, koji su do danas ostali bez njihove reakcije.

Naši zahtevi su ukidanje akciza za evro dizel za registrovana poljoprivredna gazdinstva, subvencije od 200 evra po hektaru, redovna i brza isplata subvencija, isplata svih zaostalih neplaćenih subvencija i isplata svih budućih subvencija u roku od 45 do 60 dana od dana podnošenja zahteva, regulisanje uvoza smrznutog mesa iz inostranstva i nekontrolisanog uvoza mleka u prahu, rekao je Kleut.

On je naglasio da će poljoprivrednici protestvovati sve dok Vlada ne usvoji njihov paket mera za oporavak poljoprivrede.

Kleut je rekao da su organizatori lokalnih protesta do sada potvrdili da će u četvrtak protestne vožnje traktorima i blokade biti održane u Zrenjaninu, Srbobranu, Itebeju, Žitištu, Šapcu, Rači, Dolovu, Blacu i Roćevićima, i da su slične akcije najavljene u još desetak opština.

Izvor: N1

Pročitajte

POSTOJI SNIMAK SASTANKA: Evo kod koje voditeljke u stanu organizovan sastanak Vučića i Belivuka, EVO ŠTA SE DESILO

Urednik

Radikali veličaju Novorusiju u centru Novog Sada

Urednik

VUČIĆU SE SMEJE CELA SRBIJA: Supruga mu vanbračnu ćerku predstavljala kao mlađu sestru

Urednik