3.7 C
Belgrade
27. Marta 2023.
Srbija

SELJACI BLOKIRALI PUT: Velike demonstracije, VUČIĆU BLOKIRAN PROLAZ, OVOM AKCIJOM GA RUŠE

Više udruženja poljoprivrednika iz Vojvodine, Mačve, Šumadije i Pomoravlja pozvalo je poljoprivrednike da u četvrtak, 24. februara u 10 sati dvočasovnom protestnom vožnjom traktora iskažu nezadovoljstvo jer Vlada Srbije ignoriše njihove zahteve.

Predsednik Saveza poljoprivrednih udruženja Banata Dragan Kleut rekao je FoNetu da su 14. februara premijerki Ani Brnabić i predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću upućeni zahtevi poljoprivrednika, koji su do danas ostali bez njihove reakcije.

Naši zahtevi su ukidanje akciza za evro dizel za registrovana poljoprivredna gazdinstva, subvencije od 200 evra po hektaru, redovna i brza isplata subvencija, isplata svih zaostalih neplaćenih subvencija i isplata svih budućih subvencija u roku od 45 do 60 dana od dana podnošenja zahteva, regulisanje uvoza smrznutog mesa iz inostranstva i nekontrolisanog uvoza mleka u prahu, rekao je Kleut.

On je naglasio da će poljoprivrednici protestvovati sve dok Vlada ne usvoji njihov paket mera za oporavak poljoprivrede.

Kleut je rekao da su organizatori lokalnih protesta do sada potvrdili da će u četvrtak protestne vožnje traktorima i blokade biti održane u Zrenjaninu, Srbobranu, Itebeju, Žitištu, Šapcu, Rači, Dolovu, Blacu i Roćevićima, i da su slične akcije najavljene u još desetak opština.

Izvor: N1

Pročitajte

PUTIN OVO NEĆE OPROSTITI VUČIĆU: Poslao mu jasnu poruku, SADA KREĆE U NJEGOVO RUŠENJE – EVO ŠTA JE URADIO

Urednik

OTKRIVENA NAJMRAČNIJA STRANA VUČIĆEVOG GLAVNOG ČOVEKA: Zbog ovoga neko mora u zatvor, VUČIĆ NE VERUJE ŠTA JE VIDEO

Urednik

Snimak misteriozne smrti čoveka koji je SMSom pretio Vučiću – ZABRANJEN ZA JAVNOST!

Urednik