5.3 C
Belgrade
6. Decembra 2022.
Politika

SKANDAL: Funkcioneri SNS napali novinare, ZA OVO MORAJU BITI SMENJENI OVI LJUDI

Zdravko Mladenović, predsednik opštine Batočina, na svom fejsbuk profilu izvređao je Televiziju Nova S i novinarku Zlatiju Labović, nazivajući iz ‘‘klovnovima, izdajnicima, dezerterima i pojavom‘‘. Ovaj govor mržnje javnog funkcionera usledio je kao ‘‘reakcija‘‘ na prilog u jutarnjem programu, u kome je predstavnik opozicije kritikovao lokalnu vlast zbog rupa na putu.

Predsednik Batočine nije mogao da istrpi kritke na račun lokalne vlasti, pa se obrušio na medije. U jutarnjem programu ‘‘Probudi se‘‘, u živom uključenju, opozicioni predstavnik grupe građana „Izlečimo opštinu“, Dragan Biočanin, govorio je o lošoj infrastrukturi centralnih ulica u opštini, a kako bi skrenuo pažnju loklanih vlastodržaca, u jednoj od rupa zasadio je cveće.

On je u direktnom programu rekao da je za cveće izabrao ‘‘jednu višegodišnju rupu‘‘, koju ni prethodna, a ni aktuelna vlast nije uspela za zakrpi.

Performans opozicionara iz Batočine naišao je na veliki odjek u javnosti i podršku, što je očigledno, zasmetalo predsedniku opštine. On je na svom privatnom fejsbuk profilu napisao „Čujem, ovih dana neki klovn sadi cveće u rupi“ i nastavio uvredljivim tonom „kakav sagovornik, takva novinarka i televizija“.

Zdravko Mladenović se nije zaustavio na tim rečima, pa je u svojoj objavi napisao: “ali, šta drugo očekivati od takvih pojava, dezertera, izdajnika, klovnova i džuboksova, kojima ubacite nešto i oni sviraju i pevaju kad pritisnete dugme”.

Mladenoviću ovo nije prvi put da se, neprimereno javnoj funkciji, ophodi prema medijima.

U decembru prošle godine vređao je dopisnika Televizije N1 i izbacio ga sa sednice Skupštine, a svojevremeno je, takođe na privatnom profilu, objavio fotošopiranu fotografiju, na kojoj je na rolnama toalet papira dodat logo TV Nova S i N1, čime je uvredio i omalovažio ove medije.

“Res Publica” osudila Mladenovićevo ponašanje

Uvredljive komentare na račun novinarke Zlatije Labović i Telelevizije Nova S osudio je Šumadijski centar za građanski aktivizam ‘‘Res Publica‘‘, koji u Kragujevcu rukovodi i Medijskim skloništem. U saopštenu su naveli da je Mladenović, kao i svi drugi javni funkcioneri, u skladu sa Zakonom o javnom informisanju i medijima “dužan da trpi iznošenje kritičkog mišljenja, koje se odnosi na rezultate njegovog rada”.

“U opisu Mladenovićevog profila, navedeno je da je reč o zvaničnoj stranici predsednika opštiine Batočina, što ga naročito obavezuje da se i preko društvenih mreža, uz dužnu pažnju obraća javnosti. Uz osudu ovog neprimerenog ponašanja, pružamo javnu podršku novinarki Zlatiji Labović, koja je zbog posla koji obavlja, izložena uvredama i omalovažavanju. Verujemo da su solidarnost i podrška javnosti ključno ohrabrenje novinarima da, uprkos pritiscima, nastave da izveštavaju u javnom interesu. Medijsko sklonište Kragujevac će i dalje biti mesto okupljanja i sigurno utočište za novinare koji nastoje da profesionalno informišu građane”, saopštila je “Res Publica”.

Nova.rs zatražila je i komentar Zdravka Mladenovića, ali do objavljivanja ovog teksta, predsednik Batočine nije odgovorio na naše pozive i poruke.

Izvor: Nova.rs

Pročitajte

ANDREJ VUČIĆ DOBIO PO UŠIMA: Narod se digao protiv kartela, BRAT BESAN POTUČEN DO NOGU

Urednik

VRAĆANJE U NAJGORA VREMENA: Dačić kontraudarom izborio ovo mesto, EVO KOJU FUNKCIJU ĆE PREUZETI – OVO JE STRAŠNO

Urednik

TUČA U STRANCI ANDREJA VUČIĆA: Letele čaše, VELIKI SKANDAL – EVO ŠTA SE DESILO

Urednik